2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Érd

Aranyesőre várva

A szentendrei Főtér sarkán, a Pótkulcs étterem kiállítóterében nyitotta meg Vida Ilona festőművész az érdi László Emőke építész-festőművész kiállítását. A megnyitón közreműködött Samu Enikő hegedűművész. A bemutatott képek különböző években készültek, és jól láthatóan magukon viselik az alkotónak az adott alkotói korszakában éppen aktuális életérzését – például a gyerekszülést követő időszak befelé fordulását, a vallás felé közelítés felfelé tekintését, vagy éppen a komédiázást, amellyel válságos időkben gyakran aranyesőt várunk. László Enikő tárlata egy hónapig tekinthető meg nyitvatartási időben, mindennap 11 és 22 óra között. (Fotó: B. N.)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.