2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Érd

Aranyesőre várva

A szentendrei Főtér sarkán, a Pótkulcs étterem kiállítóterében nyitotta meg Vida Ilona festőművész az érdi László Emőke építész-festőművész kiállítását. A megnyitón közreműködött Samu Enikő hegedűművész. A bemutatott képek különböző években készültek, és jól láthatóan magukon viselik az alkotónak az adott alkotói korszakában éppen aktuális életérzését – például a gyerekszülést követő időszak befelé fordulását, a vallás felé közelítés felfelé tekintését, vagy éppen a komédiázást, amellyel válságos időkben gyakran aranyesőt várunk. László Enikő tárlata egy hónapig tekinthető meg nyitvatartási időben, mindennap 11 és 22 óra között. (Fotó: B. N.)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.