2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Ózd

Átadták a lovasközpontot

Szent István ünnepére elkészült a magyar lovasélet történetének legnagyobb beruházása az Ózdhoz közeli Szilvásváradon, ahol 1952-től tenyésztik a lipicai lófajtát.

A Kincsem Nemzeti Lovasprogram keretében 6,8 milliárd forintból megvalósult beruházás megfelel mindenféle nemzetközi előírásnak, így a Heves megyei község a jövőben bármilyen lovas világversenynek otthont tud adni. A komplexum része a fedeles lovarda, a 6500 néző befogadására alkalmas nyitott lovaspálya és a fogathajtók maratonpályája is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.