EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Átalakul Budapest közlekedése

Az augusztus 20-i rendezvények miatt a szokásos módon jönnek a budapesti lezárások, amelyek sok helyütt már mától életbe lépnek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint. Így a 17-es és 19-es villamos két szakaszra osztva, a 41-es pedig rövidített útvonalon viszi az utasokat.

A hosszú hétvége mindhárom napján a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között jár az M3-as metró, és meghosszabbított üzemidővel éjjel fél egyig jár a metró pénteken, szombaton és vasárnap este az M2-es és az M4-es, valamint vasárnap az M3-as vonalon is.


Szombaton a Lánchíd, az Alagút, valamint a Szent Gellért rakpart Hegyalja út és Rudas Gyógyfürdő közötti szakaszának lezárása miatt kedd hajnalig a budavári buszjáratok csak Budán közlekednek, a 105-ös és 990-es járatok pedig az Erzsébet hídon át haladva.

A Lánchidat ma hajnaltól 21-én hajnalig, az Erzsébet hidat vasárnap 14 órától 20-án hajnalig, a Margit hidat 20-án várhatóan 19 órától zárják le a forgalom elől.

Vasárnaptól amellett, hogy teljes vonalán közlekedik a 17-es villamos, a nagykörúti villamosok pedig ismét használják a Széll Kálmán téri végállomást, több korlátozás lép életbe. Erről a BKK honlapján érdemes tájékozódni.

Augusztus 20-án napközben lezárják a pesti rakpartokat is. Emiatt a 2-es villamos újra rövidített útvonalon jár.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos vitaindító beszédét a parlamentben.

  • Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Megoldódni látszik annak a fogyatékkal élő csoportnak az ügye, amelyet nemrég nem engedtek be a Veszprémi Állatkertbe. A minap óriási botrányt kavart, hogy az intézménybe nem jutott be a 11 fős csoport, annak ellenére sem, hogy volt érvényes hatósági igazolványuk, amellyel bizonyították jogosultságukat a kedvezményes belépőkre.