2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Veszprém

Átesett a tűzkeresztségen Kovács Áron

Négy napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület rendkívüli közgyűlésén a múlt héten. A júliusi közgyűlésen mutatkozott be a testület új tagja, a nyolcas egyéni körzetben július 15-én megválasztott Kovács Áron. A Fidesz–KDNP képviselője azt a széket foglalta el, amely Ovádi Péter (Fidesz–KDNP) parlamenti képviselővé választása, vagyis április óta gazdátlanul maradt a Városháza Kossuth termében.

Kovács Áron átvette megbízólevelét és letette esküjét (fotó: Kovács Bálint)

Az első napirendi pont is az ő személyéhez kapcsolódott: Ovádi lemondása után ugyanis nemcsak képviselői mandátuma, hanem bizottsági feladatai is gazdátlanul maradtak. Ezekről hétfőn döntöttek: Kovács Áront az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság tagjává és alelnökévé választották. Kovács a Köznevelési és Ifjúsági Bizottságnak is tagja lett: azt a széket Hegedűs Barbarától (Fidesz–KDNP) vehette át, aki lemondott bizottsági tagságáról.


Kovács Áron ugyanakkor lemondott a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. igazgatóságában betöltött tagságáról. Helyére Hegyi Gabriellát választották meg.

A gyulafirátóti óvoda ügyében is döntés született (fotó: Domján Attila, archív)

A képviselők szavaztak a gyulafirátóti óvoda építésére elkülönített forrás megemeléséről, a lehetséges kivitelezőkkel folytatott tárgyalások során ugyanis a legkedvezőbb ajánlat is magasabb volt, mint amit korábban a közgyűlés erre a célra megítélt. A 2019-es költségvetés terhére korábban 4,8 millió forint kötelezettséget vállaltak, ezt most 46,2 millió forinttal emelték meg, így a teljes projektre három év alatt elkülönített saját forrás 195 millió forintról 241 millióra nő.

A közgyűlés döntött arról is, hogy benyújtja igényét a menetrend szerinti helyi közösségi közlekedésre vonatkozó állami támogatásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.