2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Veszprém

Átesett a tűzkeresztségen Kovács Áron

Négy napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület rendkívüli közgyűlésén a múlt héten. A júliusi közgyűlésen mutatkozott be a testület új tagja, a nyolcas egyéni körzetben július 15-én megválasztott Kovács Áron. A Fidesz–KDNP képviselője azt a széket foglalta el, amely Ovádi Péter (Fidesz–KDNP) parlamenti képviselővé választása, vagyis április óta gazdátlanul maradt a Városháza Kossuth termében.

Kovács Áron átvette megbízólevelét és letette esküjét (fotó: Kovács Bálint)

Az első napirendi pont is az ő személyéhez kapcsolódott: Ovádi lemondása után ugyanis nemcsak képviselői mandátuma, hanem bizottsági feladatai is gazdátlanul maradtak. Ezekről hétfőn döntöttek: Kovács Áront az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság tagjává és alelnökévé választották. Kovács a Köznevelési és Ifjúsági Bizottságnak is tagja lett: azt a széket Hegedűs Barbarától (Fidesz–KDNP) vehette át, aki lemondott bizottsági tagságáról.


Kovács Áron ugyanakkor lemondott a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. igazgatóságában betöltött tagságáról. Helyére Hegyi Gabriellát választották meg.

A gyulafirátóti óvoda ügyében is döntés született (fotó: Domján Attila, archív)

A képviselők szavaztak a gyulafirátóti óvoda építésére elkülönített forrás megemeléséről, a lehetséges kivitelezőkkel folytatott tárgyalások során ugyanis a legkedvezőbb ajánlat is magasabb volt, mint amit korábban a közgyűlés erre a célra megítélt. A 2019-es költségvetés terhére korábban 4,8 millió forint kötelezettséget vállaltak, ezt most 46,2 millió forinttal emelték meg, így a teljes projektre három év alatt elkülönített saját forrás 195 millió forintról 241 millióra nő.

A közgyűlés döntött arról is, hogy benyújtja igényét a menetrend szerinti helyi közösségi közlekedésre vonatkozó állami támogatásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.