EUR: 323,20 Ft
CHF: 286,39 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Veszprém

Átesett a tűzkeresztségen Kovács Áron

Négy napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület rendkívüli közgyűlésén a múlt héten. A júliusi közgyűlésen mutatkozott be a testület új tagja, a nyolcas egyéni körzetben július 15-én megválasztott Kovács Áron. A Fidesz–KDNP képviselője azt a széket foglalta el, amely Ovádi Péter (Fidesz–KDNP) parlamenti képviselővé választása, vagyis április óta gazdátlanul maradt a Városháza Kossuth termében.

Kovács Áron átvette megbízólevelét és letette esküjét (fotó: Kovács Bálint)

Az első napirendi pont is az ő személyéhez kapcsolódott: Ovádi lemondása után ugyanis nemcsak képviselői mandátuma, hanem bizottsági feladatai is gazdátlanul maradtak. Ezekről hétfőn döntöttek: Kovács Áront az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság tagjává és alelnökévé választották. Kovács a Köznevelési és Ifjúsági Bizottságnak is tagja lett: azt a széket Hegedűs Barbarától (Fidesz–KDNP) vehette át, aki lemondott bizottsági tagságáról.


Kovács Áron ugyanakkor lemondott a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. igazgatóságában betöltött tagságáról. Helyére Hegyi Gabriellát választották meg.

A gyulafirátóti óvoda ügyében is döntés született (fotó: Domján Attila, archív)

A képviselők szavaztak a gyulafirátóti óvoda építésére elkülönített forrás megemeléséről, a lehetséges kivitelezőkkel folytatott tárgyalások során ugyanis a legkedvezőbb ajánlat is magasabb volt, mint amit korábban a közgyűlés erre a célra megítélt. A 2019-es költségvetés terhére korábban 4,8 millió forint kötelezettséget vállaltak, ezt most 46,2 millió forinttal emelték meg, így a teljes projektre három év alatt elkülönített saját forrás 195 millió forintról 241 millióra nő.

A közgyűlés döntött arról is, hogy benyújtja igényét a menetrend szerinti helyi közösségi közlekedésre vonatkozó állami támogatásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.