EUR: 322,54 Ft
CHF: 282,94 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Veszprém

Átmeneti szezon jön a Petőfi Színházban

Múlt héten tartotta évadnyitó társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, amely a rekonstrukció előtti utolsó szezonját töltheti az épületben.

Oberfrank Pál a társulat sikereit méltatta (fotó: Domján Attila)

Nagyszerű a fogadtatásuk a színház darabjainak, jó a visszajelzés a nézők részéről – hallhattuk a büszkén értékelő Oberfrank Pál színházigazgatótól a szerdai társulati ülésen. A direktor kiemelte, hogy a színház jó híre az egész országra kiterjed. Az elmúlt nyáron 14 előadás volt műsoron, amelyeket csaknem hétezer néző tekintett meg, az egész esztendőben pedig majdnem 110 ezer nézőjük volt. A színház ezenkívül a Rátonyi Róbert Operettfesztivállal is bővítette Veszprém kulturális kínálatát.


Brányi Mária szerint minden feltétel adott a színházfelújításhoz (fotó: Domján Attila)

Brányi Mária alpolgármester elégedetten osztotta meg velünk a hírt, hogy minden feltétel biztosított a színházépület teljes rekonstrukciójához. A színház megújítása – az épület, a műszaki színvonal, technika fejlesztése – mellett a Zöld város program keretében a színházkert rekonstrukciója sem marad el.

Készen áll az új évadra a Petőfi Színház társulata (fotó: Domján Attila)

A következő évad tehát egy átmeneti szezon, ismeretlen ösvény lesz a Petőfi Színház életében – Oberfrank Pál fontosnak tartja, hogy ebben az időszakban is meg tudják tartani a nézőket. A most kezdődő évadban Erdélybe is ellátogat a társulat a Holt költők társasága és a Tanár úr kérem című darabokkal. A jótékonyság sem marad ki tevékenységükből: a kórház számára gyűjtenek a szeptember 22-ei SingSingSing musicalshow előadása során. Nagy Károly kanonok is az örömszerzést hangsúlyozta az évadnyitón. Szerinte nagyon fontos a színészek küldetése, az, hogy mosolyt csalnak az emberek arcára.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.