EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Veszprém

Átmeneti szezon jön a Petőfi Színházban

Múlt héten tartotta évadnyitó társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, amely a rekonstrukció előtti utolsó szezonját töltheti az épületben.

Oberfrank Pál a társulat sikereit méltatta (fotó: Domján Attila)

Nagyszerű a fogadtatásuk a színház darabjainak, jó a visszajelzés a nézők részéről – hallhattuk a büszkén értékelő Oberfrank Pál színházigazgatótól a szerdai társulati ülésen. A direktor kiemelte, hogy a színház jó híre az egész országra kiterjed. Az elmúlt nyáron 14 előadás volt műsoron, amelyeket csaknem hétezer néző tekintett meg, az egész esztendőben pedig majdnem 110 ezer nézőjük volt. A színház ezenkívül a Rátonyi Róbert Operettfesztivállal is bővítette Veszprém kulturális kínálatát.


Brányi Mária szerint minden feltétel adott a színházfelújításhoz (fotó: Domján Attila)

Brányi Mária alpolgármester elégedetten osztotta meg velünk a hírt, hogy minden feltétel biztosított a színházépület teljes rekonstrukciójához. A színház megújítása – az épület, a műszaki színvonal, technika fejlesztése – mellett a Zöld város program keretében a színházkert rekonstrukciója sem marad el.

Készen áll az új évadra a Petőfi Színház társulata (fotó: Domján Attila)

A következő évad tehát egy átmeneti szezon, ismeretlen ösvény lesz a Petőfi Színház életében – Oberfrank Pál fontosnak tartja, hogy ebben az időszakban is meg tudják tartani a nézőket. A most kezdődő évadban Erdélybe is ellátogat a társulat a Holt költők társasága és a Tanár úr kérem című darabokkal. A jótékonyság sem marad ki tevékenységükből: a kórház számára gyűjtenek a szeptember 22-ei SingSingSing musicalshow előadása során. Nagy Károly kanonok is az örömszerzést hangsúlyozta az évadnyitón. Szerinte nagyon fontos a színészek küldetése, az, hogy mosolyt csalnak az emberek arcára.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.