EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Veszprém

Átmeneti szezon jön a Petőfi Színházban

Múlt héten tartotta évadnyitó társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, amely a rekonstrukció előtti utolsó szezonját töltheti az épületben.

Oberfrank Pál a társulat sikereit méltatta (fotó: Domján Attila)

Nagyszerű a fogadtatásuk a színház darabjainak, jó a visszajelzés a nézők részéről – hallhattuk a büszkén értékelő Oberfrank Pál színházigazgatótól a szerdai társulati ülésen. A direktor kiemelte, hogy a színház jó híre az egész országra kiterjed. Az elmúlt nyáron 14 előadás volt műsoron, amelyeket csaknem hétezer néző tekintett meg, az egész esztendőben pedig majdnem 110 ezer nézőjük volt. A színház ezenkívül a Rátonyi Róbert Operettfesztivállal is bővítette Veszprém kulturális kínálatát.


Brányi Mária szerint minden feltétel adott a színházfelújításhoz (fotó: Domján Attila)

Brányi Mária alpolgármester elégedetten osztotta meg velünk a hírt, hogy minden feltétel biztosított a színházépület teljes rekonstrukciójához. A színház megújítása – az épület, a műszaki színvonal, technika fejlesztése – mellett a Zöld város program keretében a színházkert rekonstrukciója sem marad el.

Készen áll az új évadra a Petőfi Színház társulata (fotó: Domján Attila)

A következő évad tehát egy átmeneti szezon, ismeretlen ösvény lesz a Petőfi Színház életében – Oberfrank Pál fontosnak tartja, hogy ebben az időszakban is meg tudják tartani a nézőket. A most kezdődő évadban Erdélybe is ellátogat a társulat a Holt költők társasága és a Tanár úr kérem című darabokkal. A jótékonyság sem marad ki tevékenységükből: a kórház számára gyűjtenek a szeptember 22-ei SingSingSing musicalshow előadása során. Nagy Károly kanonok is az örömszerzést hangsúlyozta az évadnyitón. Szerinte nagyon fontos a színészek küldetése, az, hogy mosolyt csalnak az emberek arcára.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.