2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Veszprém

Átmeneti szezon jön a Petőfi Színházban

Múlt héten tartotta évadnyitó társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, amely a rekonstrukció előtti utolsó szezonját töltheti az épületben.

Oberfrank Pál a társulat sikereit méltatta (fotó: Domján Attila)

Nagyszerű a fogadtatásuk a színház darabjainak, jó a visszajelzés a nézők részéről – hallhattuk a büszkén értékelő Oberfrank Pál színházigazgatótól a szerdai társulati ülésen. A direktor kiemelte, hogy a színház jó híre az egész országra kiterjed. Az elmúlt nyáron 14 előadás volt műsoron, amelyeket csaknem hétezer néző tekintett meg, az egész esztendőben pedig majdnem 110 ezer nézőjük volt. A színház ezenkívül a Rátonyi Róbert Operettfesztivállal is bővítette Veszprém kulturális kínálatát.


Brányi Mária szerint minden feltétel adott a színházfelújításhoz (fotó: Domján Attila)

Brányi Mária alpolgármester elégedetten osztotta meg velünk a hírt, hogy minden feltétel biztosított a színházépület teljes rekonstrukciójához. A színház megújítása – az épület, a műszaki színvonal, technika fejlesztése – mellett a Zöld város program keretében a színházkert rekonstrukciója sem marad el.

Készen áll az új évadra a Petőfi Színház társulata (fotó: Domján Attila)

A következő évad tehát egy átmeneti szezon, ismeretlen ösvény lesz a Petőfi Színház életében – Oberfrank Pál fontosnak tartja, hogy ebben az időszakban is meg tudják tartani a nézőket. A most kezdődő évadban Erdélybe is ellátogat a társulat a Holt költők társasága és a Tanár úr kérem című darabokkal. A jótékonyság sem marad ki tevékenységükből: a kórház számára gyűjtenek a szeptember 22-ei SingSingSing musicalshow előadása során. Nagy Károly kanonok is az örömszerzést hangsúlyozta az évadnyitón. Szerinte nagyon fontos a színészek küldetése, az, hogy mosolyt csalnak az emberek arcára.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.