EUR: 323,60 Ft
CHF: 286,05 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Augusztus 20-án adják át az első Boldog Gizella-díjat

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány díjat hozott létre azon köztiszteletben álló személyeknek, aki példamutató polgári gondolkodásukkal vagy hosszú időn át folytatott munkásságukkal kimagasló érdemeket szereztek Hódmezővásárhelynek és megbecsülést érdemeltek ki a közösségtől. A részletekről Kószó Péter települési képviselő, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke számolt be.

Az elismerés a város iránti hűségét szimbolizálja, és évente egyszer, Szent István király ünnepéhez kapcsolódva adják át. Az alapítás évében, 2018-ban három jelölt van.


Dr. Páger Lajos, a Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház főorvosa és felesége, dr. Berta Éva megosztva kaphatnák meg a díjat. A másik jelölt Sonkoly Tibor festőművész, aki a XX. századi nagy vásárhelyi képzőművészet oszlopos tagja. Sonkoly Tibor – Hézső Ferenccel együtt – az utolsó mohikánok egyike, aki még a nagy idők nagy tanúja volt.

Dr. Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke

Kószó Péter elmondta, hogy a phmva.hu weboldalon augusztus 17-éig lehetőség van közönségszavazásra is. A díj odaítéléséről a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány kuratóriumi tagjai döntenek, figyelembe véve az internetes szavazás eredményét is. Idén a díjat egy gálaest keretében augusztus 19-én adják át a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az elismeréssel egy díszoklevél, emlékplakett és nettó egymillió forint tiszteletdíj jár. Az oklevélnek tartalmaznia kell az adományozó megjelölését, a kitüntetett nevét, a kitüntetés átadásának helyét és idejét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.