EUR: 322,73 Ft
CHF: 286,21 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb Hódmezővásárhely

Augusztus 20-án adják át az első Boldog Gizella-díjat

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány díjat hozott létre azon köztiszteletben álló személyeknek, aki példamutató polgári gondolkodásukkal vagy hosszú időn át folytatott munkásságukkal kimagasló érdemeket szereztek Hódmezővásárhelynek és megbecsülést érdemeltek ki a közösségtől. A részletekről Kószó Péter települési képviselő, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke számolt be.

Az elismerés a város iránti hűségét szimbolizálja, és évente egyszer, Szent István király ünnepéhez kapcsolódva adják át. Az alapítás évében, 2018-ban három jelölt van.


Dr. Páger Lajos, a Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház főorvosa és felesége, dr. Berta Éva megosztva kaphatnák meg a díjat. A másik jelölt Sonkoly Tibor festőművész, aki a XX. századi nagy vásárhelyi képzőművészet oszlopos tagja. Sonkoly Tibor – Hézső Ferenccel együtt – az utolsó mohikánok egyike, aki még a nagy idők nagy tanúja volt.

Dr. Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke

Kószó Péter elmondta, hogy a phmva.hu weboldalon augusztus 17-éig lehetőség van közönségszavazásra is. A díj odaítéléséről a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány kuratóriumi tagjai döntenek, figyelembe véve az internetes szavazás eredményét is. Idén a díjat egy gálaest keretében augusztus 19-én adják át a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az elismeréssel egy díszoklevél, emlékplakett és nettó egymillió forint tiszteletdíj jár. Az oklevélnek tartalmaznia kell az adományozó megjelölését, a kitüntetett nevét, a kitüntetés átadásának helyét és idejét.

Kapcsolódó Cikkek