2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Az alkotmányjogász szerint a jog kevés a migrációs válság rendezésére

Pusztán jogi eszközökkel nem rendezhető a migrációs válság, hiszen a bevándorlók ellátását nem csak szabályok, de a rendelkezésre álló anyagi eszközök is korlátozhatják – mondta Cservák Csaba alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a menekült és a migráns fogalmát élesen el kell különíteni, hiszen csak az előbbiek védelmét követeli meg a nemzetközi jog.


A menekültek ellátását szabályzó genfi konvenció előírásait Magyarország a világ legtöbb országával egyetemben most is betartja, a határok védelmével pedig az egész EU-t védi – tette hozzá.

Cservák Csaba szerint Magyarországhoz hasonlóan Olaszország is jogosult lehet uniós támogatásra a migráció miatti kiadások fedezésére. Ennek keretét – mint fogalmazott – egyes vélemények szerint az egykori gyarmattartó államoknak kellene fizetniük.


Az alkotmányjogász szerint Olaszország jogilag megteheti, hogy nem engedi a hajókról a szárazföldre lépni a tengeren át érkező migránsokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.