EUR: 333,68 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Budapest IV.kerület

Az álmok valóra válhatnak!

Sok-sok év távolmaradás után újra nemzetközi kupameccset játszhatott az Újpest. Bár nem tartott sokáig a menetelés, a lilák elhoztak Budapestre egy igazi sztárcsapatot, a Sevilla Megyeri úti fellépése pedig telt házas meccset és nagyszerű hangulatot eredményezett.

Az újpesti Mijusko Bojovic (fehérben) jól játszott a Sevilla Megyeri úti fellépésén (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Az Újpest az Európa-liga első fordulójában a Neftci Baku ellen még továbbjutott, ám a sors úgy akarta, hogy a következő fordulóban a Sevilla ellen játszanak a lilák. Már a sorsolás pillanatában tudta mindenki, hogy itt bizony nem az Újpest az esélyes, hiszen a spanyol gárda igazi sztárcsapat. Ennek – és a két meccs 7-1-es összesített eredménye – ellenére senki nem szomorkodik Újpesten a kiesés miatt.
– Csapatunk sajnos két vereséggel búcsúzott az Európa-liga selejtezőinek további küzdelmeitől, azonban mindezt emelt fővel tette egy spanyol topegyüttes ellen – mondta Nebojsa Vignjevic vezetőedző. – Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy idáig eljutottunk, itthon csaknem telt ház előtt fogadhattuk a Sevillát, egy ilyen nagy futballklubot. Az ilyen meccsekért élsz és dolgozol! Sok nehézségen mentünk keresztül, mire eljutottunk idáig, de megmutattuk, hogy az álmok valóra válhatnak, ha hiszünk bennük és keményen dolgozunk értük nap mint nap.


Vignjevic úgy fogalmazott, szakmai karrierje csúcspontja volt a mostani és a múlt csütörtöki mérkőzés, de ő többet szeretne elérni. –Bízom benne, hogy ezzel a nappal nem véget ért valami, hanem folytatódik a megkezdett munka, amivel jövőre újra eljuthatunk erre a szintre vagy még tovább – mondta a mester, aki külön kiemelte a szurkolókat, akik fantasztikus hangulatot teremtettek a Szusza Ferenc Stadionban.
Az Újpest egyetlen gólt szerzett a két meccsen, de az nem akármilyen volt. Zsótér Donát 20 méterről óriási bombát eresztett meg, ami a bal felső sarokban kötött ki.
– Szerencsém volt, Obinna jól vezette a labdát, jól is pattant fel előttem, arra kellett csak figyelnem, hogy jól eltaláljam. Szerencsére jól sikerült a lövés – mondta a játékos, aki hozzátette, mindig saját magának szeretne bizonyítani és a csapatának segíteni. – Ugyanúgy készültem, mint bármelyik másik meccsre, nálam ez a normális, nem az ellenfelet nézem, mindig a maximumot akarom kiadni magamból. Szerintem ez sikerült a csapattal együtt, emelt fővel mehettünk le a pályáról.

Kapcsolódó Cikkek