EUR: 322,79 Ft
CHF: 283,70 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Belföld

Az egészséges életmód fontos a kormány számára

Átfogó népegészségügyi programmal készül a kormány, melyről akár még az idei évben döntés születhet – számolt be a Figyelőnek Nagy Anikó egészségügyi államtitkár. A kormány elkötelezett az egészséges életmód népszerűsítésében, mely a finnországi modellt követi, ahol tíz év alatt jelentős javulásokat sikerült elérni a lakosság egészségi állapotában.

A program célkitűzései között szerepel a sport, az egészséges étkezés és életmód népszerűsítése, valamint az egészségre ártalmas ételek, italok és egyéb termékek fogyasztásának visszaszorítása.


Az államtitkár szerint ki kell használni, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában egy helyen lehet összehangolni a különböző területeken végrehajtandó változások tervét.

Nagy Anikó beszélt továbbá az Egészséges Budapest Programról is, mely példátlan kórházfejlesztései révén szintén hozzájárulhat a kormányzat céljainak eléréséhez.


A teljes cikket a Figyelő augusztus 23-án megjelent számában olvashatják.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Bár még el sem kezdődött a kampány a jövő tavaszi Európai Parlamenti választásokra, az ellenzék hozza a formáját és kiújulni látszik a vita az önálló vagy közös indulásról.

 • Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Átverhette a Botka László vezette szocialista öönkormányzat az Európai Unió regionális döntéshozó szervét, permentesnek feltűntetve a később eldózarolt Mars téri piacnak helyet adó ingatlant, miközben a terület egyik résztulajdonával kapcsolatban pert folytattak.

 • Megint mellébeszélt a Jobbik

  Megint mellébeszélt a Jobbik

  Cégbírósági adatok szerint, a Jobbik állításával ellentétben mégiscsak dolgozott Sneider Tamás felesége a pártnak, 2016-os házasságkötésük után is.