EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Az egészséges életmód fontos a kormány számára

Átfogó népegészségügyi programmal készül a kormány, melyről akár még az idei évben döntés születhet – számolt be a Figyelőnek Nagy Anikó egészségügyi államtitkár. A kormány elkötelezett az egészséges életmód népszerűsítésében, mely a finnországi modellt követi, ahol tíz év alatt jelentős javulásokat sikerült elérni a lakosság egészségi állapotában.

A program célkitűzései között szerepel a sport, az egészséges étkezés és életmód népszerűsítése, valamint az egészségre ártalmas ételek, italok és egyéb termékek fogyasztásának visszaszorítása.


Az államtitkár szerint ki kell használni, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában egy helyen lehet összehangolni a különböző területeken végrehajtandó változások tervét.

Nagy Anikó beszélt továbbá az Egészséges Budapest Programról is, mely példátlan kórházfejlesztései révén szintén hozzájárulhat a kormányzat céljainak eléréséhez.


A teljes cikket a Figyelő augusztus 23-án megjelent számában olvashatják.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.