EUR: 322,10 Ft
CHF: 285,31 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szombathely

Az élet nyáron sem állhat meg!

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezéssel indított nyári véradási akciót a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradási kedvet nyereményjátékkal ösztönzik.

Nyáron is nagy szükség van véradókra Fotó:szombathely.hu

– A jövőben nem a rendszeres véradók kimerítésével, hanem újak toborzásával szeretnénk emelni a véradások számát. Ezért a véradás népszerűsítése is bekerül a Szombathely, a segítés városa elnevezésű programba – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester a hagyományteremtő városi retró véradáson. Hozzátette: bár az egyszeri véradás is felér egy „Superman” teljesítményével, de ha valaki rendszeres véradóvá válik, az olyan segítő szándékról és tettekről tesz tanúbizonyságot, amit meg kell köszönni.


Hagyományteremtő szándékkal retro véradást szervezett a város Fotó:szombathely.hu

Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt a véradói aktivitás csökken. Ezért döntöttek az országos szervezetek arról, hogy június 18-a és szeptember 2-a között kampányt indítanak. Mindenki, aki vért ad, személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is. Vas megyében évente mintegy 13 ezer egységnyi vérre van szükség.

Aki szeretne vért adni, az a Szombathelyi Vérellátóban mindennap hétfőtől csütörtökig 8 és 15, pénteken 8 és 13 óra között megteheti, továbbá a város és a megye nagyrendezvényein is várják az önkénteseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.