EUR: 333,42 Ft
CHF: 303,57 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Szombathely

Az élet nyáron sem állhat meg!

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezéssel indított nyári véradási akciót a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradási kedvet nyereményjátékkal ösztönzik.

Nyáron is nagy szükség van véradókra Fotó:szombathely.hu

– A jövőben nem a rendszeres véradók kimerítésével, hanem újak toborzásával szeretnénk emelni a véradások számát. Ezért a véradás népszerűsítése is bekerül a Szombathely, a segítés városa elnevezésű programba – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester a hagyományteremtő városi retró véradáson. Hozzátette: bár az egyszeri véradás is felér egy „Superman” teljesítményével, de ha valaki rendszeres véradóvá válik, az olyan segítő szándékról és tettekről tesz tanúbizonyságot, amit meg kell köszönni.


Hagyományteremtő szándékkal retro véradást szervezett a város Fotó:szombathely.hu

Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt a véradói aktivitás csökken. Ezért döntöttek az országos szervezetek arról, hogy június 18-a és szeptember 2-a között kampányt indítanak. Mindenki, aki vért ad, személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is. Vas megyében évente mintegy 13 ezer egységnyi vérre van szükség.

Aki szeretne vért adni, az a Szombathelyi Vérellátóban mindennap hétfőtől csütörtökig 8 és 15, pénteken 8 és 13 óra között megteheti, továbbá a város és a megye nagyrendezvényein is várják az önkénteseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.