EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Szombathely

Az élet nyáron sem állhat meg!

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezéssel indított nyári véradási akciót a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradási kedvet nyereményjátékkal ösztönzik.

Nyáron is nagy szükség van véradókra Fotó:szombathely.hu

– A jövőben nem a rendszeres véradók kimerítésével, hanem újak toborzásával szeretnénk emelni a véradások számát. Ezért a véradás népszerűsítése is bekerül a Szombathely, a segítés városa elnevezésű programba – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester a hagyományteremtő városi retró véradáson. Hozzátette: bár az egyszeri véradás is felér egy „Superman” teljesítményével, de ha valaki rendszeres véradóvá válik, az olyan segítő szándékról és tettekről tesz tanúbizonyságot, amit meg kell köszönni.


Hagyományteremtő szándékkal retro véradást szervezett a város Fotó:szombathely.hu

Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt a véradói aktivitás csökken. Ezért döntöttek az országos szervezetek arról, hogy június 18-a és szeptember 2-a között kampányt indítanak. Mindenki, aki vért ad, személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is. Vas megyében évente mintegy 13 ezer egységnyi vérre van szükség.

Aki szeretne vért adni, az a Szombathelyi Vérellátóban mindennap hétfőtől csütörtökig 8 és 15, pénteken 8 és 13 óra között megteheti, továbbá a város és a megye nagyrendezvényein is várják az önkénteseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.