EUR: 323,51 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb XIV.kerület

Az enyészeté lesz a sportközpont

Több mint tíz évvel ezelőtt adta el az akkori MSZP–SZDSZ kerületi vezetés a Zuglói Sport- és Szabadidő Központot. A területet azóta visszafoglalta a természet, nem épült oda semmi.

A bejárat felett még ott a sportközpontot hirdető tábla ( Fotó: Sáfár Tibor)

Igazi amatőr sportközpont volt a Bosnyák téri. A füves és a salakos futballpályán amatőr csapatok játékosai mutatták meg hétről hétre tudásukat, de otthonra leltek Zuglóban például az ökölvívók is. Nyaranta pedig gyerekzsivaj töltötte meg a közel héthektáros területet, hiszen rengeteg gyerek élvezte itt a szünidőt a különböző táborokban.


Csaknem 400 gyerek sportolt ezen a területen, ennek ellenére 2006-ban az önkormányzat bruttó négymilliárd forintért értékesítette a Csömöri út, valamint a Rákospatak, a Bosnyák és a Lőcsei utcák által határolt Zuglói Sport- és Szabadidőközpontot.
A cél a sporttelep elköltöztetése – ez meg is történt, hiszen a Mogyoródi úton található sportközpontban nagyszerű körülmények fogadják a gyerekeket – és egy modern kerületközpont megépítése volt. Még az aláírt szerződésben sem pontosították, hány lakás, mekkora pláza vagy parkolóhely épüljön az eladott ingatlanon.

A kapuk még állnak, a futballpálya már a múlté ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nos, azóta eltelt 12 év. A terület központi épületét már lebontották, a salakos focipályának nyoma sincs, ám a füves pálya kapui még a helyükön vannak. A városközpont csak álom maradt, a 12 évvel ezelőtt bezárt sportközpontot pedig visszafoglalta a természet.


Kapcsolódó Cikkek