EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XIV.kerület

Az enyészeté lesz a sportközpont

Több mint tíz évvel ezelőtt adta el az akkori MSZP–SZDSZ kerületi vezetés a Zuglói Sport- és Szabadidő Központot. A területet azóta visszafoglalta a természet, nem épült oda semmi.

A bejárat felett még ott a sportközpontot hirdető tábla ( Fotó: Sáfár Tibor)

Igazi amatőr sportközpont volt a Bosnyák téri. A füves és a salakos futballpályán amatőr csapatok játékosai mutatták meg hétről hétre tudásukat, de otthonra leltek Zuglóban például az ökölvívók is. Nyaranta pedig gyerekzsivaj töltötte meg a közel héthektáros területet, hiszen rengeteg gyerek élvezte itt a szünidőt a különböző táborokban.


Csaknem 400 gyerek sportolt ezen a területen, ennek ellenére 2006-ban az önkormányzat bruttó négymilliárd forintért értékesítette a Csömöri út, valamint a Rákospatak, a Bosnyák és a Lőcsei utcák által határolt Zuglói Sport- és Szabadidőközpontot.
A cél a sporttelep elköltöztetése – ez meg is történt, hiszen a Mogyoródi úton található sportközpontban nagyszerű körülmények fogadják a gyerekeket – és egy modern kerületközpont megépítése volt. Még az aláírt szerződésben sem pontosították, hány lakás, mekkora pláza vagy parkolóhely épüljön az eladott ingatlanon.

A kapuk még állnak, a futballpálya már a múlté ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nos, azóta eltelt 12 év. A terület központi épületét már lebontották, a salakos focipályának nyoma sincs, ám a füves pálya kapui még a helyükön vannak. A városközpont csak álom maradt, a 12 évvel ezelőtt bezárt sportközpontot pedig visszafoglalta a természet.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.