2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Győr

Az „erdei olimpia” is ETO-sikert hozott!

Kétnapos összetartáson vett részt a Balaton-felvidéken a Káli-medencében a Győri Audi ETO KC csapata. A zöld-fehérek kerékpártúrán és paintballütközetben is részt vettek, de a legnagyobb sikert az úgynevezett erdei olimpia versenyszámai aratták.

A kötélhúzásban is Görbicz volt a vezér
Fotó: gyorietokc.hu

A csapatépítő nap reggelén buszra ültek a Győri Audi ETO KC csapatának tagjai és egy kétnapos programra utaztak a Káli-medence irányába.


– Semmiképpen sem szerettük volna megtörni a hagyományokat, ez a nyár sem múlhatott el közös program nélkül – kezdte a beszámolót Danyi Gábor vezetőedző a gyorietokc.hu hivatalos honlapnak. – Nem messze a Balatontól, Salföld mellett egy csendes vendégházban szálltunk meg. Szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, talán kicsit még túl meleg is volt. Vezetővel tettünk egy 25 kilométeres kerékpártúrát és feltekertünk a szentbékkállai Kőtengerhez is.

A csapat tagjai a nagy melegben a túrát követően közösen készítették és fogyasztották el ebédjüket, majd következett az „erdei olimpia”, ahol hat számban mérkőzött meg egymással a három 8 fős csapat.


A lányok a konyhában is csapatként dolgoztak
Fotó: gyorietokc.hu

Remek feladatokat állítottak össze a szervezők, és mindenki a maximumot nyújtotta a saját kis csapata érdekében. – Nem volt hiány vidám pillanatokban sem, nagyon sokat nevettünk, remek hangulatban telt a délutáni program is – mondta Danyi Gábor.

A bálagurítás csak kívülről tűnik könnyűnek
Fotó: gyorietokc.hu

A feladatok sikeres elvégzéséhez hol fizikai, hol ügyességi erényeiket kellett megcsillogtatniuk a versenyzőknek. Először kötélhúzásban mérkőztek meg egymással a csapatok, majd szalmabála-görgetés, rönkhajítás és céllövés szerepelt a programban. A második körben az időre történő fafűrészelés mellett egy egyensúlyozási feladat, valamint az egyik legtöbb mosolyt hozó program, a speciális diótörés várt a versenyzőkre, ami bizony sokakon kifogott. A diót egy csövön gurították le, azt kalapáccsal kellett összetörni, amíg az átgurult egy 15 centis vaslapon.

Nem is volt olyan könnyű a diókat megtörni…
Fotó: gyorietokc.hu

A játékosok az eredményhirdetést követően a konyhát vették birtokba, hogy vacsorát főzzenek.

– Nagyon jól sikerült ez a program is! Nekem a legjobban a biciklitúra és a diótörés tetszett. Sikerült ismét igazi csapatként működnünk, legyen szó az egyes versenyszámokról vagy éppen a konyháról – nyilatkozta Görbicz Anita csapatkapitány.

Az Győri Audi ETO KC csapatából egy maroknyi, még a paintballharc előtt
Fotó: gyorietokc.hu

A második napon korán volt ébresztő mindenkinek, hiszen a reggelit is a lányok készítették el, Görbicz Anita vezérletével tojásos lecsó volt a menü. A csapat ezután buszra szállt és Csopak mellett egy erdőben paintballozott, amiről Amandine Leynaud így nyilatkozott a csapat hivatalos honlapjának: – Jól sikerült, habár néhányunkon biztos még pár napig nyoma marad a „harcnak”…

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.