2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb IX.kerület

Az Erdők könyve a játszótéren

Ismét egy nagyszerű gyerekszínházi előadást láthattak a családok a József Attila-lakótelep Nagyjátszóterén megrendezett Játszószerdán. Az Aranyszamár Bábszínház tagjai ugyanis az Erdők könyve című darabot adták elő.

Nagy siker volt az Aranyszamár Színház előadása ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szinte mindenki tudja, hogy a gombák nemcsak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket, de azt már kevesebben, hogy a virágokban tündérek laknak. Az is nagy kérdés, hogy a vaddisznó honnan tudja, hogy az orrával kell túrnia a földet, és hogy a madarak kitől tanultak énekelni. És persze még sok minden van, amit a gyerekek nem tudnak arról, mi hogyan történik az erdőben. Ám mindez kiderült azok számára, akik ellátogattak a Nagyjátszótérre, hiszen az Erdők könyve című bábelőadásból sok mindent megtudhattak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.