EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Hódmezővásárhely

Az év végére megépül a keleti elkerülő út

Az év végéig elkészül Hódmezővásárhely keleti elkerülője, és ezzel bezárul a város körül a körgyűrű, amelynek köszönhetően jelentősen mérséklődhet a városon áthaladó forgalom. 

A keleti elkerülő út fogja összekötni az ipari parkot a 47-es út északi becsatlakozási pontjával, valamint az északi elkerülő úton keresztül a Szentesi úttal. A keleti elkerülő nyomvonalának nagyobbik részén a földmunkák már elkészültek. A középső szakaszon jelenleg a régészeti munkák zajlanak. A többi helyen az alapozás elkezdődött, egyes helyeken pedig a homokbeton alap behúzása is megtörtént. Bizonyos szakaszokon pedig már az aszfaltozási munkák is elkezdődtek.


A 3,2 kilométeres szakasz 1,8 milliárd forintba kerül

A beruházás során három körforgalom létesül: a 47-es főútnál, az Erzsébeti úton, illetve ott, ahol a Csomorkányi út keresztezi a keleti elkerülőt. A keleti elkerülőt ez év végén adják át a tervek szerint a forgalomnak. Ezzel bezárul a kör Hódmezővásárhely körül, és még jobban szabályozhatják a városon áthaladó kamionforgalmat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.