EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Az év végére megépül a keleti elkerülő út

Az év végéig elkészül Hódmezővásárhely keleti elkerülője, és ezzel bezárul a város körül a körgyűrű, amelynek köszönhetően jelentősen mérséklődhet a városon áthaladó forgalom. 

A keleti elkerülő út fogja összekötni az ipari parkot a 47-es út északi becsatlakozási pontjával, valamint az északi elkerülő úton keresztül a Szentesi úttal. A keleti elkerülő nyomvonalának nagyobbik részén a földmunkák már elkészültek. A középső szakaszon jelenleg a régészeti munkák zajlanak. A többi helyen az alapozás elkezdődött, egyes helyeken pedig a homokbeton alap behúzása is megtörtént. Bizonyos szakaszokon pedig már az aszfaltozási munkák is elkezdődtek.


A 3,2 kilométeres szakasz 1,8 milliárd forintba kerül

A beruházás során három körforgalom létesül: a 47-es főútnál, az Erzsébeti úton, illetve ott, ahol a Csomorkányi út keresztezi a keleti elkerülőt. A keleti elkerülőt ez év végén adják át a tervek szerint a forgalomnak. Ezzel bezárul a kör Hódmezővásárhely körül, és még jobban szabályozhatják a városon áthaladó kamionforgalmat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.