2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Érd

Az ezüstös Schatzl Natalie

Néhány hete mutattuk be lapunk hasábjain azt a négy sportolót, akik új játékosként a hamarosan kezdődő bajnoki idényben tagjai lesznek az ÉRD női kézilabdacsapatának. Köztük a legfiatalabb a Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 éves korosztályos válogatottja, Schatzl Natalie – akinek neve ismerős lehet Érden, mivel nővére, Nadine korábban itt játszott.

A hazai bajnokság még meg sem kezdődött, Natalie nyakába máris egy ezüstérmet akasztottak: tagja volt ugyanis annak az U18-as válogatottnak, amelyik a lengyelországi Kielcében rendezett világbajnokságon kiválóan szerepelt és második helyen végzett. A Dél-Korea ellen vívott elődöntőben öt góllal terhelte meg az érdi játékos az ellenfél kapuját. Ezután következett az orosz válogatott ellen a döntő, amely szoros küzdelmet, sok izgalmat hozott, de ahol végül a mieink – a kézilabdában minimálisnak számító – kétgólos vereséget szenvedtek.


Balról Schatzl Natalie, mellette az ugyancsak most Érdre került cseh Marketá Jerábková (Fotó: Boros Sándor)

A döntő 29-27-es végeredménye ezüstérmet jelentett, ez egy korosztályos világbajnokságon sem kis dolog. A döntőben az érdi balszélső három gólt lőtt, a világbajnokság kilenc mérkőzésén pedig összesen 33-at – és ez mindenképp jó bemelegítésnek számít a hamarosan kezdődő magyar bajnokság előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.