EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Érd

Az ezüstös Schatzl Natalie

Néhány hete mutattuk be lapunk hasábjain azt a négy sportolót, akik új játékosként a hamarosan kezdődő bajnoki idényben tagjai lesznek az ÉRD női kézilabdacsapatának. Köztük a legfiatalabb a Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 éves korosztályos válogatottja, Schatzl Natalie – akinek neve ismerős lehet Érden, mivel nővére, Nadine korábban itt játszott.

A hazai bajnokság még meg sem kezdődött, Natalie nyakába máris egy ezüstérmet akasztottak: tagja volt ugyanis annak az U18-as válogatottnak, amelyik a lengyelországi Kielcében rendezett világbajnokságon kiválóan szerepelt és második helyen végzett. A Dél-Korea ellen vívott elődöntőben öt góllal terhelte meg az érdi játékos az ellenfél kapuját. Ezután következett az orosz válogatott ellen a döntő, amely szoros küzdelmet, sok izgalmat hozott, de ahol végül a mieink – a kézilabdában minimálisnak számító – kétgólos vereséget szenvedtek.


Balról Schatzl Natalie, mellette az ugyancsak most Érdre került cseh Marketá Jerábková (Fotó: Boros Sándor)

A döntő 29-27-es végeredménye ezüstérmet jelentett, ez egy korosztályos világbajnokságon sem kis dolog. A döntőben az érdi balszélső három gólt lőtt, a világbajnokság kilenc mérkőzésén pedig összesen 33-at – és ez mindenképp jó bemelegítésnek számít a hamarosan kezdődő magyar bajnokság előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.