EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Érd

Az ezüstös Schatzl Natalie

Néhány hete mutattuk be lapunk hasábjain azt a négy sportolót, akik új játékosként a hamarosan kezdődő bajnoki idényben tagjai lesznek az ÉRD női kézilabdacsapatának. Köztük a legfiatalabb a Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 éves korosztályos válogatottja, Schatzl Natalie – akinek neve ismerős lehet Érden, mivel nővére, Nadine korábban itt játszott.

A hazai bajnokság még meg sem kezdődött, Natalie nyakába máris egy ezüstérmet akasztottak: tagja volt ugyanis annak az U18-as válogatottnak, amelyik a lengyelországi Kielcében rendezett világbajnokságon kiválóan szerepelt és második helyen végzett. A Dél-Korea ellen vívott elődöntőben öt góllal terhelte meg az érdi játékos az ellenfél kapuját. Ezután következett az orosz válogatott ellen a döntő, amely szoros küzdelmet, sok izgalmat hozott, de ahol végül a mieink – a kézilabdában minimálisnak számító – kétgólos vereséget szenvedtek.


Balról Schatzl Natalie, mellette az ugyancsak most Érdre került cseh Marketá Jerábková (Fotó: Boros Sándor)

A döntő 29-27-es végeredménye ezüstérmet jelentett, ez egy korosztályos világbajnokságon sem kis dolog. A döntőben az érdi balszélső három gólt lőtt, a világbajnokság kilenc mérkőzésén pedig összesen 33-at – és ez mindenképp jó bemelegítésnek számít a hamarosan kezdődő magyar bajnokság előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.