2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Kecskemét

Az ifjúsági kórus koncertjével zárult a Kodály fesztivál

A Nemzeti Ifjúsági Kórus koncertjével ért véget az idei Kodály Művészeti Fesztivál. A Nagytemplomban megtartott hangverseny egyben a Nemes László Norbert és Erdei Péter vezette együttes ötnapos nemzetközi turnéjának záróprogramja is volt.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus májusban alakult a Kodály-emlékév alkalmából. A jelentkezések után kiválasztott kórustagok július 15-én találkoztak először és kezdték meg a felkészülést Kecskeméten. Az együttes egy rendkívül intenzív próbaidőszakot követően nemzetközi turnéra utazott, a 62 fős kórus öt nap alatt öt koncertet adott.


Fotó: Gunity Gábor

A Nemzeti Ifjúsági Kórus Kecskeméten zárta fellépéssorozatát. A fiatalok a Nagytemplomot csaknem teljesen megtöltő közönséget gyönyörű percekkel örvendeztették meg. Műsorukat Felix Mendelssohn-Bartholdy hat kórusdalával kezdték, majd Bella Máté Juhász Gyula: Béke című versére komponált darabját adták elő. Ezt követően Varga Judit és Orbán György művei következtek, amelyeket szerzőik kifejezetten az együttes számára írtak. A két ősbemutató között egy amerikai dallam is elhangzott, azután Kocsár Miklós Kányádi Sándor: Májusi kétségbeesés című költeményére írt kórusművét szólaltatták meg a fiatalok. A hangverseny folytatásában Kecskemét szülöttje, Kodály Zoltán két darabja, az Este és a Molnár Anna következett. A koncert Vajda János Alleluja című kórusművével és az azt követő, percekig tartó vastapssal zárult.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.