EUR: 332,45 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Kecskemét

Az ifjúsági kórus koncertjével zárult a Kodály fesztivál

A Nemzeti Ifjúsági Kórus koncertjével ért véget az idei Kodály Művészeti Fesztivál. A Nagytemplomban megtartott hangverseny egyben a Nemes László Norbert és Erdei Péter vezette együttes ötnapos nemzetközi turnéjának záróprogramja is volt.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus májusban alakult a Kodály-emlékév alkalmából. A jelentkezések után kiválasztott kórustagok július 15-én találkoztak először és kezdték meg a felkészülést Kecskeméten. Az együttes egy rendkívül intenzív próbaidőszakot követően nemzetközi turnéra utazott, a 62 fős kórus öt nap alatt öt koncertet adott.


Fotó: Gunity Gábor

A Nemzeti Ifjúsági Kórus Kecskeméten zárta fellépéssorozatát. A fiatalok a Nagytemplomot csaknem teljesen megtöltő közönséget gyönyörű percekkel örvendeztették meg. Műsorukat Felix Mendelssohn-Bartholdy hat kórusdalával kezdték, majd Bella Máté Juhász Gyula: Béke című versére komponált darabját adták elő. Ezt követően Varga Judit és Orbán György művei következtek, amelyeket szerzőik kifejezetten az együttes számára írtak. A két ősbemutató között egy amerikai dallam is elhangzott, azután Kocsár Miklós Kányádi Sándor: Májusi kétségbeesés című költeményére írt kórusművét szólaltatták meg a fiatalok. A hangverseny folytatásában Kecskemét szülöttje, Kodály Zoltán két darabja, az Este és a Molnár Anna következett. A koncert Vajda János Alleluja című kórusművével és az azt követő, percekig tartó vastapssal zárult.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.