EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Külföld

Az iskola udvarán lőtték ki a medvét

Egy iskola udvarán lőttek agyon kedd délelőtt egy medvét a romániai Csíkszereda varosában. A beszámolók szerint az állat több portára is betört, valamint egy kecskét is elpusztított. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

A hím medve kedd reggel hat óra körül tévedt a székelyföldi Hargita megye székhelyére, ahol több portára is a kerítéseket ledöntve jutott be. A helyi beszámolók szerint az állat többször is elaludt a nap folyamán, majd az egyik portán elpusztított egy kecskét, amelyet a román tannyelvű Octavian Goga Főgimnázium udvarára hurcolt, és ott evett belőle.


/Fotó: MTI – Veres Nándor

A szekelyhon.hu szerint a környéket a rendőrség és a csendőrség lezárta. Állítólag a medve megkergette a helyszínen tartózkodó újságírókat és rendőröket is. A kilövési engedély végül dél körül érkezett meg, ezután lőtték ki az állatot.

/Fotó: MTI – Veres Nándor

Domokos László, Csíkszereda alpolgármestere szerint a hím állat közvetlen veszélyt jelentett a lakosokra. A székelyföldi Hargita megyében az év eleje óta kilenc személy került kórházba medvetámadás következtében.

A nyár folyamán Magyarországon is megjelent több medve, a legnagyobb hírt kapott eset a Robinak keresztelt, egyébként nőstény medvéé volt, aki a szlovák határ menti Somoskőújfalutól egészen Szegedig vándorolt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek