EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Az MSZP-SZDSZ kormányok rendszeresen használtak katonai repülőgépeket

Orbán Viktor a külföldi találkozóira részben a honvédség repülőivel utazik, ami olyannyira bevett szokás nemzetközi viszonylatokban is, hogy több államban is a hadsereg üzemelteti a kormánygépeket. Ez magatartás az MSZP-SZDSZ kormányok alatt sem történt másképp, ugyanis mintegy száz alkalommal a honvédség repülőit használták.

Az Origónak világosan megírta a kormány, hogy a honvédelmi tulajdonú gépek felhasználásában az utóbbi években nem történt változás, a katonai feladatú repülőgépek korábban is szállítottak kormánytagokat, állami vezetőket és delegációikat. Nem meglepő, hogy a szocialista kormányzat idején is volt erre példa, ráadásul mintegy 100 alkalommal.


A lap szerint nem elhanyagolható információ az sem, hogy a delegáció szállítási költsége így 140.000 és 215.000 forint fejenként.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.