EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Ózd

Az ÓFC-nél a bajnoki címre gyúrnak

Új edzővel vág neki az augusztus 11-én induló B.-A.-Z. megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságnak az Ózdi Futball Club. Gálhidi György dolgozott már többek között Diósgyőrben és Kazincbarcikán is, így nem ismeretlen számára a borsodi foci. A munkát úgy vállalta el, hogy Gál László klubelnök egyértelművé tette: cél az NB III.

– Volt néhány megkeresésem hazai és külföldi klubok részéről, amikor Gál Laci barátom megkeresett, hogy jöjjek Ózdra. Mivel más vonalon nem történt előrelépés a tárgyalásokban, így végül igent mondtam. Jó körülmények fogadtak a városban és a stadionban, ezért úgy érzem, minden feltétel adott a színvonalas munkához és a magasabb osztályba kerüléshez – nyilatkozta Gálhidi György.


Az első időszakban sok segítséget kap az előző trénertől, Farkas Simontól és Gál Lászlótól, akik végigvitték az elmúlt bajnokságot. Kialakult a 20 fős játékoskeret, viszont van két sérült, és van, aki hét közben felsőfokú tanulmányokat folytat a fővárosban, ezért nem tud minden edzésen részt venni. Érkezett négy új játékos – Gál Benedek, Pataki Roland, Bogáti Péter és Kozma Balázs –, de várható még 2-3 erősítés. Az edző semmit sem bízott a véletlenre, már június 25-én megkezdte az erőnléti alapozást. Heti nyolc edzés mellett szinte futószalagon játsszák az edzőmeccseket. Kazincbarcika és Sajóbábony ellen terven kívül vállalták a felkérést, ami a fizikai terhelés időszakában meg is látszott a játékukon. Edzői szemmel nézve viszont sok tapasztalatszerzéssel járt a két mérkőzés. Gálhidi Györgyöt örömmel töltötte el, hogy nem várt számú néző előtt játszottak, hiszen ebben az osztályban nem gyakori a több száz néző, különösen nem az edzőmeccseken. Ebből arra következtetett, hogy a csapat érezni fogja a sportszerető ózdi emberek támogatását, ami pozitív irányba befolyásolja majd a teljesítményt.

Fotó: Lokál
 Kétkapus edzéssel gyakorolják a támadási variációkat

A kezdésig még 4-5 edzőmérkőzést tervez és úgy vélekedett, hogy 9-10 ember helye már biztosnak látszik a csapatban. A várható erősebb ellenfelek között Mádot és Felsőzsolcát és a Mezőkövesd II.-t említi, bár még kevés hír érkezett arról, hogy a csapatok milyen erősítést hajtottak végre a nyári szünetben. Végezetül megerősítette: Ózdon minden feltétel biztosított számára az eredményes munkához, és nem is lehet más a klubvezetés és az edző célja, mint a magasabb osztályba jutás.


Fotó: Lokál
Heti nyolc edzéssel készülnek a bajnokságra

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.