2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Ózd

Az ÓFC-nél a bajnoki címre gyúrnak

Új edzővel vág neki az augusztus 11-én induló B.-A.-Z. megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságnak az Ózdi Futball Club. Gálhidi György dolgozott már többek között Diósgyőrben és Kazincbarcikán is, így nem ismeretlen számára a borsodi foci. A munkát úgy vállalta el, hogy Gál László klubelnök egyértelművé tette: cél az NB III.

– Volt néhány megkeresésem hazai és külföldi klubok részéről, amikor Gál Laci barátom megkeresett, hogy jöjjek Ózdra. Mivel más vonalon nem történt előrelépés a tárgyalásokban, így végül igent mondtam. Jó körülmények fogadtak a városban és a stadionban, ezért úgy érzem, minden feltétel adott a színvonalas munkához és a magasabb osztályba kerüléshez – nyilatkozta Gálhidi György.


Az első időszakban sok segítséget kap az előző trénertől, Farkas Simontól és Gál Lászlótól, akik végigvitték az elmúlt bajnokságot. Kialakult a 20 fős játékoskeret, viszont van két sérült, és van, aki hét közben felsőfokú tanulmányokat folytat a fővárosban, ezért nem tud minden edzésen részt venni. Érkezett négy új játékos – Gál Benedek, Pataki Roland, Bogáti Péter és Kozma Balázs –, de várható még 2-3 erősítés. Az edző semmit sem bízott a véletlenre, már június 25-én megkezdte az erőnléti alapozást. Heti nyolc edzés mellett szinte futószalagon játsszák az edzőmeccseket. Kazincbarcika és Sajóbábony ellen terven kívül vállalták a felkérést, ami a fizikai terhelés időszakában meg is látszott a játékukon. Edzői szemmel nézve viszont sok tapasztalatszerzéssel járt a két mérkőzés. Gálhidi Györgyöt örömmel töltötte el, hogy nem várt számú néző előtt játszottak, hiszen ebben az osztályban nem gyakori a több száz néző, különösen nem az edzőmeccseken. Ebből arra következtetett, hogy a csapat érezni fogja a sportszerető ózdi emberek támogatását, ami pozitív irányba befolyásolja majd a teljesítményt.

Fotó: Lokál
 Kétkapus edzéssel gyakorolják a támadási variációkat

A kezdésig még 4-5 edzőmérkőzést tervez és úgy vélekedett, hogy 9-10 ember helye már biztosnak látszik a csapatban. A várható erősebb ellenfelek között Mádot és Felsőzsolcát és a Mezőkövesd II.-t említi, bár még kevés hír érkezett arról, hogy a csapatok milyen erősítést hajtottak végre a nyári szünetben. Végezetül megerősítette: Ózdon minden feltétel biztosított számára az eredményes munkához, és nem is lehet más a klubvezetés és az edző célja, mint a magasabb osztályba jutás.


Fotó: Lokál
Heti nyolc edzéssel készülnek a bajnokságra

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.