2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Ózd

Az ÓFC-nél a bajnoki címre gyúrnak

Új edzővel vág neki az augusztus 11-én induló B.-A.-Z. megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságnak az Ózdi Futball Club. Gálhidi György dolgozott már többek között Diósgyőrben és Kazincbarcikán is, így nem ismeretlen számára a borsodi foci. A munkát úgy vállalta el, hogy Gál László klubelnök egyértelművé tette: cél az NB III.

– Volt néhány megkeresésem hazai és külföldi klubok részéről, amikor Gál Laci barátom megkeresett, hogy jöjjek Ózdra. Mivel más vonalon nem történt előrelépés a tárgyalásokban, így végül igent mondtam. Jó körülmények fogadtak a városban és a stadionban, ezért úgy érzem, minden feltétel adott a színvonalas munkához és a magasabb osztályba kerüléshez – nyilatkozta Gálhidi György.


Az első időszakban sok segítséget kap az előző trénertől, Farkas Simontól és Gál Lászlótól, akik végigvitték az elmúlt bajnokságot. Kialakult a 20 fős játékoskeret, viszont van két sérült, és van, aki hét közben felsőfokú tanulmányokat folytat a fővárosban, ezért nem tud minden edzésen részt venni. Érkezett négy új játékos – Gál Benedek, Pataki Roland, Bogáti Péter és Kozma Balázs –, de várható még 2-3 erősítés. Az edző semmit sem bízott a véletlenre, már június 25-én megkezdte az erőnléti alapozást. Heti nyolc edzés mellett szinte futószalagon játsszák az edzőmeccseket. Kazincbarcika és Sajóbábony ellen terven kívül vállalták a felkérést, ami a fizikai terhelés időszakában meg is látszott a játékukon. Edzői szemmel nézve viszont sok tapasztalatszerzéssel járt a két mérkőzés. Gálhidi Györgyöt örömmel töltötte el, hogy nem várt számú néző előtt játszottak, hiszen ebben az osztályban nem gyakori a több száz néző, különösen nem az edzőmeccseken. Ebből arra következtetett, hogy a csapat érezni fogja a sportszerető ózdi emberek támogatását, ami pozitív irányba befolyásolja majd a teljesítményt.

Fotó: Lokál
 Kétkapus edzéssel gyakorolják a támadási variációkat

A kezdésig még 4-5 edzőmérkőzést tervez és úgy vélekedett, hogy 9-10 ember helye már biztosnak látszik a csapatban. A várható erősebb ellenfelek között Mádot és Felsőzsolcát és a Mezőkövesd II.-t említi, bár még kevés hír érkezett arról, hogy a csapatok milyen erősítést hajtottak végre a nyári szünetben. Végezetül megerősítette: Ózdon minden feltétel biztosított számára az eredményes munkához, és nem is lehet más a klubvezetés és az edző célja, mint a magasabb osztályba jutás.


Fotó: Lokál
Heti nyolc edzéssel készülnek a bajnokságra

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.