EUR: 327,38 Ft
CHF: 301,52 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Belföld

Az űrből fotózták a Balatont

„Gyönyörű Balaton, Magyarország. Ezt a képet én készítettem tavaly a Nemzetközi Űrállomásról (ISS). Lenyűgöző színek a bolygónkról 400 kilométeres távolságból” – írta az Instagramon Robert Shane Kimbrough, a NASA űrhajósa, aki tavaly márciusban hétórás űrsétán vett részt.

Az 51 esztendős űrhajós korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy tavaly februárban az ISS fedélzetén készített fotót arról a futball-labdáról, amely eredetileg 1986-ban a tragikus sorsú Challenger űrrepülőn utazott volna az űrbe. Lánya csapatának labdáját a szerencsétlenül járt Ellison Onizuka űrhajós vitte a Challenger fedélzetére. A játékszer végül az űrsikló roncsai közül került elő.

/Fotó: Instagram

Balaton az űrből /Fotó: Instagram

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hét új medencével csábít a Dagály

  Hét új medencével csábít a Dagály

  Még tart a nyár, és hol máshol tudna az ember könnyebben megbirkózni a forrósággal, mint egy strandon. Szerencsénkre Budapest tele van különböző fürdőkkel.

 • Orbán–Merkel-találkozó: Mi védjük Európa határait

  Orbán–Merkel-találkozó: Mi védjük Európa határait

  Köszönetet mondot a magyaroknak Angela Merkel német kancellár, aki a Páneurópai Pikniken történt határnyitás 30-ik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen találkozott Orbán Viktorral. A magyar miniszterelnök kiemelte: “a magunkfajta szabadságharcosok a kettészakítottság idején is tudták, hogy csak egy Európa van”.

 • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

  Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

  Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.