EUR: 323,61 Ft
CHF: 287,42 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Kecskemét

Babavárás a Vadaskertben

A májusi tragédia után hamarosan kis szurikáták születnek a Kecskeméti Vadaskertben. Az új nőstény, Zorina gyorsan beilleszkedett, és várhatóan pár napon belül világra hozza kicsinyeit.

Hamarosan kiderül hány szurikátabébi rejtőzik Zorina pocakjában

Öröm az ürömben: a kis Zara tragédiája után három hónappal Zorina, az új nőstény szurikátacsemetéket vár. Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan hány kis állat rejtőzik a pocakban, de hamarosan megmutatják magukat a jövevények. A kis emlősök vemhessége átlagosan 70-80 napig tart, így az anyuka már igencsak a nehéz időszak végéhez közeledik. Rajta és az apukán, Zorrón is érezhető, hogy felvették az igazi szülőkhöz méltó, védelmező magatartást.


A Kecskeméti Vadaskert dolgozói különös figyelmet fordítanak Zorina etetésére: az eddiginél is több vitamint kap a nőstény. Tokovics Tamás, a létesítmény igazgatója elmondta: mind az állatok, mind a látogatók biztonságát igyekeztek átmenetileg is megerősíteni, így a plexifalat magasabbra emelték és további figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki. Hozzátette: a jövőben még több intézkedést végrehajtanak, hogy meggátolhassák a baleseteket, ősszel átalakítják a szurikáták kifutóját. Mint látható, Zorina nagyon jól érzi magát a társaságban, gyorsan beilleszkedett, és mindenki reménykedik abban, hogy néhány napon belül a lehető legtöbb egészséges taggal bővül a család.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.