2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Kecskemét

Babavárás a Vadaskertben

A májusi tragédia után hamarosan kis szurikáták születnek a Kecskeméti Vadaskertben. Az új nőstény, Zorina gyorsan beilleszkedett, és várhatóan pár napon belül világra hozza kicsinyeit.

Hamarosan kiderül hány szurikátabébi rejtőzik Zorina pocakjában

Öröm az ürömben: a kis Zara tragédiája után három hónappal Zorina, az új nőstény szurikátacsemetéket vár. Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan hány kis állat rejtőzik a pocakban, de hamarosan megmutatják magukat a jövevények. A kis emlősök vemhessége átlagosan 70-80 napig tart, így az anyuka már igencsak a nehéz időszak végéhez közeledik. Rajta és az apukán, Zorrón is érezhető, hogy felvették az igazi szülőkhöz méltó, védelmező magatartást.


A Kecskeméti Vadaskert dolgozói különös figyelmet fordítanak Zorina etetésére: az eddiginél is több vitamint kap a nőstény. Tokovics Tamás, a létesítmény igazgatója elmondta: mind az állatok, mind a látogatók biztonságát igyekeztek átmenetileg is megerősíteni, így a plexifalat magasabbra emelték és további figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki. Hozzátette: a jövőben még több intézkedést végrehajtanak, hogy meggátolhassák a baleseteket, ősszel átalakítják a szurikáták kifutóját. Mint látható, Zorina nagyon jól érzi magát a társaságban, gyorsan beilleszkedett, és mindenki reménykedik abban, hogy néhány napon belül a lehető legtöbb egészséges taggal bővül a család.

Kapcsolódó Cikkek