EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Kecskemét

Babavárás a Vadaskertben

A májusi tragédia után hamarosan kis szurikáták születnek a Kecskeméti Vadaskertben. Az új nőstény, Zorina gyorsan beilleszkedett, és várhatóan pár napon belül világra hozza kicsinyeit.

Hamarosan kiderül hány szurikátabébi rejtőzik Zorina pocakjában

Öröm az ürömben: a kis Zara tragédiája után három hónappal Zorina, az új nőstény szurikátacsemetéket vár. Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan hány kis állat rejtőzik a pocakban, de hamarosan megmutatják magukat a jövevények. A kis emlősök vemhessége átlagosan 70-80 napig tart, így az anyuka már igencsak a nehéz időszak végéhez közeledik. Rajta és az apukán, Zorrón is érezhető, hogy felvették az igazi szülőkhöz méltó, védelmező magatartást.


A Kecskeméti Vadaskert dolgozói különös figyelmet fordítanak Zorina etetésére: az eddiginél is több vitamint kap a nőstény. Tokovics Tamás, a létesítmény igazgatója elmondta: mind az állatok, mind a látogatók biztonságát igyekeztek átmenetileg is megerősíteni, így a plexifalat magasabbra emelték és további figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki. Hozzátette: a jövőben még több intézkedést végrehajtanak, hogy meggátolhassák a baleseteket, ősszel átalakítják a szurikáták kifutóját. Mint látható, Zorina nagyon jól érzi magát a társaságban, gyorsan beilleszkedett, és mindenki reménykedik abban, hogy néhány napon belül a lehető legtöbb egészséges taggal bővül a család.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.