EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Sport

Babos: Tudom, hogy mentálisan fejlődnöm kell

Babos Tímea nehéz időszakot él át, de bízik benne, hogy kedvenc Grand Slam-versenyén, az amerikai nyílt bajnokságon újra sikeres lesz.

“A kora őszi amerikai kemény pályás túra az egyik kedvencem az évben. 2016-ban itt értem el életem eddigi legjobb helyezését, akkor 25. voltam az egyéni ranglistán a US Open alatt, de persze a tavalyi, Marija Sarapova elleni meccsem is fantasztikus élmény marad” – mondta a Mol csapat honlapján a párosban világelső játékos, majd kitért arra is, hogy az idei salakos és füves szezonja nem sikerült túl jóra, pedig a munkát “beletette”.


“Ezen is látszik, hogy a teniszben sok meccs fejben dől el, és mentálisan sajnos nem sikerült azokat az akadályokat leküzdenem, amik már régóta a +démonjaim+. A megoldáson természetesen dolgozom, hiszek benne, ha ezeken a nehézségeken túllépek, újra a top 20 közelében leszek” – tette hozzá.

Babos Tímea a napokban nyílt levelet írt, amelyen fogadkozott, hogy megoldást talál a problémákra.


“Azt hiszem, jól tettem, hogy kiírtam magamból a fájdalmam, mert rengetegen álltak mellém és biztosítottak a támogatásukról, ami nemcsak, hogy erőt adott, de melegséggel töltötte el a szívem. Sajnos nem egyszerű, főleg nem egyedül. A családom és a párom is messze van tőlem, így nagyon nehéz a kudarc feldolgozása. Tudom, hogy mentálisan fejlődnöm kell, ebben van a siker kulcsa. Minden nap azon dolgozom, hogy pozitívabban szemléljem a világot és benne önmagamat” – fejtette ki.

A francia Kristina Mladenoviccsal Australian Open-bajnok soproni teniszező a párosról azt mondta, nem gondolja, hogy bármiféle félnivalójuk lenne, az apróbb döcögés ellenére továbbra is a világ egyik legjobb párosát alkotják, és a közös célt a további GS-győzelmek jelentik.

“Ha ez már New Yorkban összejön, szuper, ha nem, nekifutunk újra. A munkát elvégeztem, előbb vagy utóbb jönni fognak az eredmények egyesben is, anélkül, hogy ez a páros rovására menjen” – mondta Babos Tímea, aki sorozatban negyedszer lehet ott a szezonzáró WTA-világbajnokságon, ahol idén címvédőként indul majd párosban.

“Negyedszer, három különböző partnerrel kvalifikálni magam a vb-re fantasztikus, erőt és önbizalmat ad a további céljaim elérésére” – közölte.

A US Openről elárulta, hogy egyik kedvenc versenyéről van szó.

“Remélem, hogy képes leszek élvezni a játékot, a hangulatot, és végre el merem hinni, hogy egy Halepet és egy Sarapovát is meg tudok verni. Ha úgy jövök le a pályáról, hogy kitettem a szívem-lelkem, és mindeközben még élveztem is a játékot, elégedett leszek” – tette hozzá.

A New York-i viadalon Babos első ellenfele a 11. helyen kiemelt orosz Darija Kaszatkina lesz. A páros sorsolását még nem készítették el a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    Boros Péter, a világ legöregebb aktív vívója a minap ünnepelte 85. születésnapját. Természetesen a páston, illetve mellette, hiszen az OSC Semmelweis utcai vívótermében köszöntötték sporttársai, tanítványai és barátai az örökifjú pengeforgatót.

  • Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Egyelőre csak afféle árnyékbokszolásban merül ki a nemi erőszakkal meggyanúsított két vízilabdázó jogi képviselőinek tevékenysége. Hegedűs László és Gatter László ügyvéd szerint sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki ügyfeleiket, így az ellenük esetleg meginduló eljárás stratégiáját sem igazán tudták kidolgozni.