2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

Bacsa Péterre már a birkózó vb előtt komoly megméretés vár

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség  alelnöke számára nem csupán a rendezés sikere és a hazai versenyzők eredményessége fontos az októberi budapesti világbajnokságon, ugyanis a magyar fővárosban választanak majd új tagokat a nemzetközi szövetség vezető testületébe, melybe ő is pályázik.

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség  alelnöke pályázik a nemzetközi szövetség vezető testületébe

– A magyar birkózásnak nagyon kellene a nemzetközi képviselet. Külön köszönet Schmitt Pálnak, Aján Tamásnak és Kulcsár Krisztiánnak azért a lobbitevékenységért, amelyet végeztek és végeznek azért, hogy Matura Mihály, Bíró Mihály és Hegedüs Csaba után ismét legyen elnökségi tag a nemzetközi szövetségben – mondta az MTI-nek Bacsa.


A nemzetközi szövetség  közvetlenül a vb előtt rendezi éves rendes kongresszusát Budapesten, ahol új tagokat választanak a büróba, azaz a sportág vezető testületébe.  Bacsa Péter a vb szervezéssel kapcsolatos előkészületekről is beszélt, elárulta, intenzív munka zajlik azért, hogy a vb a lehető legmagasabb színvonalú legyen, ami egyértelmű elvárás a szervezők felé.
– Igyekszünk mindent a legaprólékosabban kidolgozni. Napi 10-12 órát dolgozunk, és nagyon készülünk októberre – jelentette ki Bacsa Péter.

A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Főszerephez juthatnak a kapusok az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 17. fordulójának vasárnapi rangadóján, amelyen a veretlenül listavezető FC Liverpool a komoly problémákkal küzdő Manchester Unitedet fogadja az Anfield Roadon.

  • A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    Bravúros döntetlennel búcsúzott a Vidi FC a labdarúgó Európa-ligától: a magyar bajnok 2-2-őt játszott az angol Chelsea csapatával a Groupama Arénában, de így is kiesett, mivel a fehérorosz BATE Boriszov nyert a görög PAOK vendégeként.