2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb IX.kerület

Bácsi Péter aranyat szerzett Németországban

A magyar kötöttfogású birkózóválogatott egyhetes edzőtáborban vett részt Németországban. A csapat a világbajnoki felkészülés egyik állomásaként a Dortmundban megrendezett Német Nagydíjon indult, ahol 25 ország 190 sportolója versenyzett. A 18 fős magyar válogatott tagjaként két ferencvárosi is indult a versenyen, a 63 kilósok mezőnyében Váncza István, míg a 82 kilósok között Bácsi Péter.

Bácsi Péter pedig meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. A Ferencváros világ- és kétszeres Európa-bajnoka a selejtezőben egy németet, majd a negyeddöntőben és az elődöntőben egy amerikait, illetve egy lengyelt győzött le. A fináléban megismétlődött a magyar bajnokság döntője, ahol Bácsi Péter az újpesti Szabó Lászlóval csatázott, de a ferencvárosi birkózó – csakúgy, mint itthon –  ezúttal is nyert, így aranyérmet szerzett.
A júliusi római junior Európa-bajnokságon bronzérmes Váncza István az ötödik helyen zárta a Német Nagydíjat.


Bácsi Péter a legjobbnak bizonyult Németországban (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.