EUR: 327,54 Ft
CHF: 301,72 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb IX.kerület

Bácsi Péter aranyat szerzett Németországban

A magyar kötöttfogású birkózóválogatott egyhetes edzőtáborban vett részt Németországban. A csapat a világbajnoki felkészülés egyik állomásaként a Dortmundban megrendezett Német Nagydíjon indult, ahol 25 ország 190 sportolója versenyzett. A 18 fős magyar válogatott tagjaként két ferencvárosi is indult a versenyen, a 63 kilósok mezőnyében Váncza István, míg a 82 kilósok között Bácsi Péter.

Bácsi Péter pedig meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. A Ferencváros világ- és kétszeres Európa-bajnoka a selejtezőben egy németet, majd a negyeddöntőben és az elődöntőben egy amerikait, illetve egy lengyelt győzött le. A fináléban megismétlődött a magyar bajnokság döntője, ahol Bácsi Péter az újpesti Szabó Lászlóval csatázott, de a ferencvárosi birkózó – csakúgy, mint itthon –  ezúttal is nyert, így aranyérmet szerzett.
A júliusi római junior Európa-bajnokságon bronzérmes Váncza István az ötödik helyen zárta a Német Nagydíjat.


Bácsi Péter a legjobbnak bizonyult Németországban (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.