2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb IX.kerület

Bácsi Péter aranyat szerzett Németországban

A magyar kötöttfogású birkózóválogatott egyhetes edzőtáborban vett részt Németországban. A csapat a világbajnoki felkészülés egyik állomásaként a Dortmundban megrendezett Német Nagydíjon indult, ahol 25 ország 190 sportolója versenyzett. A 18 fős magyar válogatott tagjaként két ferencvárosi is indult a versenyen, a 63 kilósok mezőnyében Váncza István, míg a 82 kilósok között Bácsi Péter.

Bácsi Péter pedig meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. A Ferencváros világ- és kétszeres Európa-bajnoka a selejtezőben egy németet, majd a negyeddöntőben és az elődöntőben egy amerikait, illetve egy lengyelt győzött le. A fináléban megismétlődött a magyar bajnokság döntője, ahol Bácsi Péter az újpesti Szabó Lászlóval csatázott, de a ferencvárosi birkózó – csakúgy, mint itthon –  ezúttal is nyert, így aranyérmet szerzett.
A júliusi római junior Európa-bajnokságon bronzérmes Váncza István az ötödik helyen zárta a Német Nagydíjat.


Bácsi Péter a legjobbnak bizonyult Németországban (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.