EUR: 321,75 Ft
CHF: 282,42 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Bakondi: Az EU-nak képesnek kell lennie külső határai őrzésére

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint elsődleges, hogy az Európai Unió (EU) képes legyen külső határai őrzésére, az illegálisan a kontinensre érkezőket pedig vissza kell szállítani.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán péntek este arról kérdezték, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapnak azt nyilatkozta: az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, “Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk”.


A főtanácsadó közölte: nem lehet belbiztonságról beszélni, ha nem tudják megakadályozni, hogy ismeretlen identitású emberek tömegével jöjjenek az EU-ba, ezzel rontva az ott élők biztonságérzetét, és “fenyegetést jelentsenek” a szociális és egészségügyi rendszerre.

Mint mondta, Olaszországgal a többi között ebben is egyetértenek, ezért keresni kell azokat a közös megoldásokat, amelyeket az unióban együtt képviselhetnek.


Másodszor – folytatta Bakondi György -, akik nem jogosultak menedékjogra, és úgy tartózkodnak Európában, azokat visSza kell szállítani oda, ahonnan érkeztek.

Harmadikként azt említette, hogy hosszú távú megoldást kell találni a migrációs politikára, a menekültté nyilvánításra, a befogadás szabályainak kialakítására, úgynevezett hot spotok létrehozására, és nem utolsósorban arra, hogy Európa “ne a probléma behozatalára összpontosítson”, hanem ott nyújtson segítséget, ahol a nehézségek vannak. Megjegyezte: a magyar kormány lehetőségeihez mérten ebben aktívan részt vesz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.