EUR: 325,87 Ft
CHF: 296,51 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Belföld

Bakondi: Az EU-nak képesnek kell lennie külső határai őrzésére

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint elsődleges, hogy az Európai Unió (EU) képes legyen külső határai őrzésére, az illegálisan a kontinensre érkezőket pedig vissza kell szállítani.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán péntek este arról kérdezték, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapnak azt nyilatkozta: az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, “Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk”.


A főtanácsadó közölte: nem lehet belbiztonságról beszélni, ha nem tudják megakadályozni, hogy ismeretlen identitású emberek tömegével jöjjenek az EU-ba, ezzel rontva az ott élők biztonságérzetét, és “fenyegetést jelentsenek” a szociális és egészségügyi rendszerre.

Mint mondta, Olaszországgal a többi között ebben is egyetértenek, ezért keresni kell azokat a közös megoldásokat, amelyeket az unióban együtt képviselhetnek.


Másodszor – folytatta Bakondi György -, akik nem jogosultak menedékjogra, és úgy tartózkodnak Európában, azokat visSza kell szállítani oda, ahonnan érkeztek.

Harmadikként azt említette, hogy hosszú távú megoldást kell találni a migrációs politikára, a menekültté nyilvánításra, a befogadás szabályainak kialakítására, úgynevezett hot spotok létrehozására, és nem utolsósorban arra, hogy Európa “ne a probléma behozatalára összpontosítson”, hanem ott nyújtson segítséget, ahol a nehézségek vannak. Megjegyezte: a magyar kormány lehetőségeihez mérten ebben aktívan részt vesz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek