EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Bakondi: Az EU-nak képesnek kell lennie külső határai őrzésére

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint elsődleges, hogy az Európai Unió (EU) képes legyen külső határai őrzésére, az illegálisan a kontinensre érkezőket pedig vissza kell szállítani.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán péntek este arról kérdezték, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapnak azt nyilatkozta: az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, “Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk”.


A főtanácsadó közölte: nem lehet belbiztonságról beszélni, ha nem tudják megakadályozni, hogy ismeretlen identitású emberek tömegével jöjjenek az EU-ba, ezzel rontva az ott élők biztonságérzetét, és “fenyegetést jelentsenek” a szociális és egészségügyi rendszerre.

Mint mondta, Olaszországgal a többi között ebben is egyetértenek, ezért keresni kell azokat a közös megoldásokat, amelyeket az unióban együtt képviselhetnek.


Másodszor – folytatta Bakondi György -, akik nem jogosultak menedékjogra, és úgy tartózkodnak Európában, azokat visSza kell szállítani oda, ahonnan érkeztek.

Harmadikként azt említette, hogy hosszú távú megoldást kell találni a migrációs politikára, a menekültté nyilvánításra, a befogadás szabályainak kialakítására, úgynevezett hot spotok létrehozására, és nem utolsósorban arra, hogy Európa “ne a probléma behozatalára összpontosítson”, hanem ott nyújtson segítséget, ahol a nehézségek vannak. Megjegyezte: a magyar kormány lehetőségeihez mérten ebben aktívan részt vesz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos vitaindító beszédét a parlamentben.

  • Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Megoldódni látszik annak a fogyatékkal élő csoportnak az ügye, amelyet nemrég nem engedtek be a Veszprémi Állatkertbe. A minap óriási botrányt kavart, hogy az intézménybe nem jutott be a 11 fős csoport, annak ellenére sem, hogy volt érvényes hatósági igazolványuk, amellyel bizonyították jogosultságukat a kedvezményes belépőkre.