2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Hódmezővásárhely

Bán Csaba: Minden pénz a helyén van!

A Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának egykori elnökét, Bán Csabát dr. Márki-Zay Péter polgármester és édesapja, Márki-Zay János azzal vádolja, hogy ellopta az alapítvány vagyonát.

Bán Csaba református lelkipásztor 2006. január 1-je és 2018. május 30-a között töltötte be a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumi elnöki tisztségét. Ez idő alatt semmilyen gond nem volt az alapítvánnyal. A hódmezővásárhelyi közgyűlés május 29-i ülésén tárgyalta az alapítvány elmúlt évre vonatkozó beszámolóját. Ekkor is mindent rendben találtak, egyhangúlag elfogadták Bán Csaba beszámolóját.


Bán Csaba református lelkipásztor, a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának egykori elnöke

A problémák csak ezt követően, azaz Bán Csaba lemondása után következtek. Pontosabban az után, hogy a Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség azzal a kéréssel fordult Hódmezővásárhely vezetéséhez, hogy megkaphassák a Petőfi utca 6. szám alatti ingatlan használati jogát. A polgármester nem támogatta a kérést, viszont a fideszes többségű közgyűlés megszavazta.  Volt egy korábbi kérdés is, amelyben szintén más állásponton volt  a polgármester és az Ótemplomi Református Egyházközség.

– Két olyan döntés született, amelyet másképpen, mondhatni a Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség érdekeivel ellentétesen szavazott meg. Ezt követően elkezdődött a vádaskodás a Facebook-oldalán. Engem név szerint megnevezett, és számon kérte rajtam, hogy hová lett a pénz – fogalmazott Bán Csaba. Dr. Márki-Zay Péter édesapja, Márki-Zay János is a közösségi média felületein követelte az egykori kuratóriumi elnöktől, mondja el, hol a babakötvényekre félretett pénz, és miért mondott le a kuratóriumi elnöki tisztségéről. Bán Csaba nyílt levélben válaszolt a feltett kérdésekre.


– Minden pénzt, minden vagyont, amelyet az önkormányzat mint alapító átadott a kuratóriumnak, a kuratórium, a felügyelőbizottság, a könyvelő, a könyvvizsgáló ellenőrzi, és a helyén van. Azt lehet mondani, hogy az én meglátásom, véleményem szerint elegendő is – egészítette ki Bán Csaba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.