2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Kecskemét

Bankjegykiadó automatát próbált feltörni egy férfi

A kecskeméti rendőrök két bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják megalapozottan azt a 35 éves férfit, akit már őrizetbe vettek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi július 27-én 23 óra 15 perc körül megjelent egy kecskeméti bevásárlóközpontban, ahol egy kézi szerszámgép segítségével megkísérelt kinyitni egy bankjegykiadó automatát. Az üzlet biztonsági őrei az ismeretlent megzavarták, aki menekülni kezdett. Őt az őrök a helyszín közelében elfogták, és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.


Az automatában több mint 28 millió forint volt

Az egyenruhások a 35 éves férfit előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatását követően lopás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. Az eljárás során kiderült, hogy az automatában több mint 28 millió forint volt.

Július 14-én is történt egy hasonló eset Kecskeméten. Ekkor egy áruház falán lévő bankjegykiadó automatát – amiben közel 25 millió forint volt – próbált meg ismeretlen tettes feltörni. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a korábbi bűncselekmény elkövetésével is az őrizetben lévő férfi gyanúsítható. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.