2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

Befejezték a nyomozást a Czeglédy-ügyben

Bár nyomozati cselekményeket már valóban nem végez érdemben a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a Czeglédy-ügyben, vádemelésre csak később kerül sor – értesült a Lokál Szanka Ferenctől, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől. Azt is megtudtuk, hogy a büntetőeljárási törvény júliusi módosítása nyomán a gyanúsítottak most kaphatnak teljes betekintést az ügy irataiba, és csak utána dönt az ügyészség a vádemelésekről. A hvg.hu korábban azt közölte, hogy befejezték a nyomozást a volt szombathelyi önkormányzati képviselő, Czeglédy Csaba, a baloldal ügyvédje, valamint 20 gyanúsított-társa ellen különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás ügyében indított eljárásban.

Czeglédy a Gyurcsány-család bizalmasa Fotó: Lokál

Az ellenzéki lap azt feszegette, hogy ha nem tudja már befolyásolni a nyomozást, vajon miért van még mindig előzetes letartóztatásban Czeglédy Csaba, az iskolaszövetkezetből felépített céghálóval hatmilliárdnál is több közpénzt elcsaló baloldali politikus, de az ügyészségi szóvivő rávilágított: a vádemelésig a hatóságnak már nem is lenne törvényes lehetősége, hogy Czeglédyvel szemben enyhébb kényszerintézkedést rendeljen el.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.