2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Belföld

Befejezték a nyomozást a Czeglédy-ügyben

Bár nyomozati cselekményeket már valóban nem végez érdemben a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a Czeglédy-ügyben, vádemelésre csak később kerül sor – értesült a Lokál Szanka Ferenctől, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől. Azt is megtudtuk, hogy a büntetőeljárási törvény júliusi módosítása nyomán a gyanúsítottak most kaphatnak teljes betekintést az ügy irataiba, és csak utána dönt az ügyészség a vádemelésekről. A hvg.hu korábban azt közölte, hogy befejezték a nyomozást a volt szombathelyi önkormányzati képviselő, Czeglédy Csaba, a baloldal ügyvédje, valamint 20 gyanúsított-társa ellen különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás ügyében indított eljárásban.

Czeglédy a Gyurcsány-család bizalmasa Fotó: Lokál

Az ellenzéki lap azt feszegette, hogy ha nem tudja már befolyásolni a nyomozást, vajon miért van még mindig előzetes letartóztatásban Czeglédy Csaba, az iskolaszövetkezetből felépített céghálóval hatmilliárdnál is több közpénzt elcsaló baloldali politikus, de az ügyészségi szóvivő rávilágított: a vádemelésig a hatóságnak már nem is lenne törvényes lehetősége, hogy Czeglédyvel szemben enyhébb kényszerintézkedést rendeljen el.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.