2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Befejezték a nyomozást a Czeglédy-ügyben

Bár nyomozati cselekményeket már valóban nem végez érdemben a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a Czeglédy-ügyben, vádemelésre csak később kerül sor – értesült a Lokál Szanka Ferenctől, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől. Azt is megtudtuk, hogy a büntetőeljárási törvény júliusi módosítása nyomán a gyanúsítottak most kaphatnak teljes betekintést az ügy irataiba, és csak utána dönt az ügyészség a vádemelésekről. A hvg.hu korábban azt közölte, hogy befejezték a nyomozást a volt szombathelyi önkormányzati képviselő, Czeglédy Csaba, a baloldal ügyvédje, valamint 20 gyanúsított-társa ellen különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás ügyében indított eljárásban.

Czeglédy a Gyurcsány-család bizalmasa Fotó: Lokál

Az ellenzéki lap azt feszegette, hogy ha nem tudja már befolyásolni a nyomozást, vajon miért van még mindig előzetes letartóztatásban Czeglédy Csaba, az iskolaszövetkezetből felépített céghálóval hatmilliárdnál is több közpénzt elcsaló baloldali politikus, de az ügyészségi szóvivő rávilágított: a vádemelésig a hatóságnak már nem is lenne törvényes lehetősége, hogy Czeglédyvel szemben enyhébb kényszerintézkedést rendeljen el.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  • Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    A magyar vízügyi technológiában rejlő üzleti lehetőségekről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az indiai, a laoszi és a kuvaiti vízügyi miniszterrel, valamint Észak-Macedónia környezetvédelmi miniszterével, akiket hivatalában fogadott csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából – tájékoztatta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.