EUR: 323,63 Ft
CHF: 287,69 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Sport

Beismerte doppingolását az olimpiai bajnok tízpróbázó

Önéletrajzi könyvében vall doppingolásáról és mentális problémáiról Christian Schenk, az 1988-as szöuli olimpia tízpróbázó bajnoka.

A “Szakadás – életem a himnusz és a pokol között” című kiadványban a keletnémet színekben indult ex-sportoló feleleveníti, hogy húszévesen ismerkedett meg a tiltott teljesítményfokozó szerekkel.


“A következő lépcsőfokot 1985-ben értem el, és megtiszteltetésnek tartottam a tablettákat, mert azt jelentették, hogy bekerültem azok közé, akiktől különleges teljesítményt vártak el” – fogalmazott az 53 éves volt atléta, aki korábban tagadta, hogy doppinggal élt volna.

“Eleinte letagadtam az egészet, aztán azt állítottam, hogy tudatosan sosem vettem be semmi tiltott szert. Mindkettő hazugság volt” – ismerte be a rostocki versenyző.

Schenk részletesen ír pszichés gondjairól is, többek között arról, hogy súlyos depressziója miatt többször gondolt az öngyilkosságra. Három évvel ezelőtt pedig azt képzelte, hogy menekülnie kell a rendőrség elől, mert terroristának vélte magát.

“Azt hittem, hogy én vagyok Anis Amri, aki kamionnal a tömegbe hajtott 2016-ban Berlinben a karácsonyi vásáron. Szörnyű érzés volt, teljesen azonosultam vele” – közölte Schenk, aki világ- és Európa-bajnoki bronzérmet is szerzett, és máig világcsúcstartó a tízpróbás magasugrásban 2,27 méterrel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bale: Ronaldo nélkül minden nyugodtabb

  Bale: Ronaldo nélkül minden nyugodtabb

  A labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának második játéknapján a Real Madrid–AS Roma összecsapás emelkedik ki. A madridi csapat most lép először pályára Cristiano Ronaldo nélkül a BL-ben 2009 óta.

 • Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik
  legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült
  Kakuszi Ádám is.

 • Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  A Zengő Motorsport túraautó-világkupában versenyző fiatal pilótája nem töltötte tétlenül a hosszú nyári szünetet. Nagy Norbert kemény edzésbe kezdett a WTCR két és fél hónapos vakációja alatt, méghozzá a világbajnok fitneszmodell és személyi edző, Zsigmond Regina segítségével.