EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Nagykanizsa

Benépesült a kanizsai légtér

A tavalyi Eb után idén nyáron könnyűrepülő-világbajnokságnak ad otthont Nagykanizsa. A rangos sportesemény a múlt hétvégén kezdődött a látványos Erzsébet téri megnyitóval. Tucatnyi országból mintegy negyven repülő vesz részt a vb-n, az egy hét alatt a sportolóknak elsősorban navigációs feladatokat kell teljesíteniük, de lesznek ügyességi és úgynevezett gazdaságossági megmérettetések is.

A magyar csapat a megnyitón. Éremre is számíthatunk tőlük (Fotó: Gergely Szilárd)

Ferinc Vince irányításával a szervezők ezúttal is olyan programot igyekeztek összeállítani, amely a kiskanizsai reptérre kilátogatók számára is izgalmas és nyomon követhető. Keddre például a földről szabad szemmel is jól látható látványossági erőpróbát írtak elő a repülőknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.