2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szolnok

Bezárt a Szapáry úti Óvoda

Bezárta kapuit a Szapáry úti Óvoda. Természetesen nem örökre, hiszen most kezdődik csak el az az újjáépítés, amire tavaly novemberben pénzt nyert a város egy pályázaton.

A múlt héten teljesen kipakoltak az intézményből, az ovisok pedig a felújítás időtartama alatt más óvodákban kaptak helyet. Ha minden jól megy, egy év múlva már egy modern, a kornak megfelelő, vadiúj óvoda várja a kicsiket. A munkálatok során először lebontják a régi épületet, majd a jogszabályokban leírt mennyiségi és minőségi követelményeknek megfelelően teljesen újjáépítik; az új épületre pedig ezután egy komplex akadálymentesítés, energiahatékonysági intézkedések és új eszközök beszerzése vár. Nagy szükség volt már erre, hiszen az épület már több mint negyvenéves, így egy szimpla átalakítás hosszú távon nem lenne eredményes.


Egy év múlva már egy teljesen új, modern épület várja az ovisokat

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése még 2017 májusában nyújtotta be a „Központban a gyermekek! – Szapáry úti Óvoda újjáépítése” című pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívásra. 2017 novemberében 520 millió forint összegű, 100 százalékos intenzitású támogatásról írtak alá szerződést. A munkálatok várhatóan a jövő nyáron fejeződnek be.

Már üresen áll az épület, az ovisokat más intézményekben helyezték el az építkezés idejére

A projekt várható befejezése 2019. június 30.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.