EUR: 323,79 Ft
CHF: 284,91 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Biztos tipp, ha autóval indul nyaralni

Nyáron autósok ezrei indulnak útnak, hogy felkeressék a népszerű vízparti üdülőhelyeket. Ilyenkor a járművek több száz kilométert is megtehetnek a kánikulában, ezért elengedhetetlen, hogy a nyaralni indulók felkészülten vágjanak neki a hosszabb utaknak.

Az önfeledt nyaralás érdekében a Lokálnak van egy biztos tippje azok számára, akik nem akarják a leállósávban tölteni értékes idejüket.A Continental felmérése szerint az autósok 7,5 százaléka az előírtnál 0,2 barral nagyobb, 15 százaléka pedig az előírtnál 0,2 barral kisebb abroncsnyomással közlekedik.

A nem megfelelő gumiabroncsnyomás ugyanakkor az egyik leggyakoribb oka lehet a baleseteknek. Ezért indulás előtt célszerű ellenőrizni az abroncsnyomást. Az optimális érték szinte ott van a vezető „orra” előtt, mert a legtöbb gyártó a tanksapka fedelén tünteti fel az adott modellhez ajánlott, a gumiabroncs méretére és terhelésére vonatkozó nyomást.


Az abroncsok vizsgálatakor érdemes ellenőrizni a profilmélységet is: jogszabályi előírások szerint ha a mintázati mélység már nem éri el az 1,6 millimétert, akkor a gumiabroncsot le kell cserélni.

A tesztek ugyanakkor azt mutatják, hogy 2 milliméteres profilmélység alatt már nem teljesít jól a gumiabroncs. A Continental azok számára is kínál megoldást, akik szeretnek felkészülni a váratlan helyzetekre. A technológiai vállalat idén hazánkban bevezette a ContiSafe3 szolgáltatási csomagot, amely három fontos elemet – assistance- mentést, defektgaranciát és baleset-biztosítást – tartalmaz.

A defektgaranciával a sérült abroncs javítása vagy cseréje valósítható meg, a Europ Assistance-nak köszönhetően pedig egész Európára kiterjedő autómentési szolgáltatások vehetők igénybe. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy a defektet elszenvedő autótulajdonosnak lényegesen kevesebb időt kell az út szélén töltenie balesetveszélyben, ráadásul baleset esetén az autó valamennyi utasára érvényes baleset-biztosítás lép életbe.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó és működőképes modell az állami iskolafenntartás

    Jó és működőképes modell az állami iskolafenntartás

    Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint jó, működőképes a négyszintű – az intézményekből, a tankerületi központokból, a Klebelsberg Központból és a minisztériumból álló – állami intézményfenntartói modell az oktatás területén – mondta az oktatásért felelős államtitkár a II.

  • Szél Bernadett lemondott

    Szél Bernadett lemondott

    Szél Bernadett lemondott a Lehet Más a Politikában (LMP) betöltött összes vezetői pozíciójáról, konkrétan a társelnöki posztjáról és szeptember 15-i hatállyal a frakcióvezetőségről is – írja a 888.