EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Bontják az átépülő gimnáziumot

Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok az Árpád Gimnáziumban. Jelenleg a bontás fázisa zajlik.

A beruházás során felújítják és bővítik az iskola épületét, az új tantermek, szaktantermek, szertárak és laborok mellett a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is lecserélik, valamint egy nagy előadót és egy aulát is kialakítanak. A korszerűsítés része továbbá az alapközművek teljes cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, illetve a nyílászárócsere és a külső hőszigetelés.


Jelenleg a bontás fázisa zajlik

– Az Árpád Gimnázium immár 70 éve kiemelt szerepet tölt be a városban, illetve megyei szinten, ugyanis megyénk második legjobb középiskolájaként tartják számon – hangsúlyozta korábban a fejlesztés kapcsán Schmidt Csaba polgármester. – Ahhoz azonban, hogy ezt a pozíciót megtarthassuk, elengedhetetlen egyrészt magának az épületnek a korszerűsítése, másrészt az oktatási struktúra olyan fejlesztése, ami képes a lehető legnagyobb mértékben kiszolgálni a környék munkaerőpiacának igényeit, és az ebben rejlő lehetőségeket kiaknázni a tanulók számára.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztést követően, jövő szeptemberben, már ismét a szokásos helyen, de megújult környezetben tanulhatnak a gimnazisták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.