2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Tatabánya

Bontják az átépülő gimnáziumot

Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok az Árpád Gimnáziumban. Jelenleg a bontás fázisa zajlik.

A beruházás során felújítják és bővítik az iskola épületét, az új tantermek, szaktantermek, szertárak és laborok mellett a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is lecserélik, valamint egy nagy előadót és egy aulát is kialakítanak. A korszerűsítés része továbbá az alapközművek teljes cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, illetve a nyílászárócsere és a külső hőszigetelés.


Jelenleg a bontás fázisa zajlik

– Az Árpád Gimnázium immár 70 éve kiemelt szerepet tölt be a városban, illetve megyei szinten, ugyanis megyénk második legjobb középiskolájaként tartják számon – hangsúlyozta korábban a fejlesztés kapcsán Schmidt Csaba polgármester. – Ahhoz azonban, hogy ezt a pozíciót megtarthassuk, elengedhetetlen egyrészt magának az épületnek a korszerűsítése, másrészt az oktatási struktúra olyan fejlesztése, ami képes a lehető legnagyobb mértékben kiszolgálni a környék munkaerőpiacának igényeit, és az ebben rejlő lehetőségeket kiaknázni a tanulók számára.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztést követően, jövő szeptemberben, már ismét a szokásos helyen, de megújult környezetben tanulhatnak a gimnazisták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.