2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Bontják az átépülő gimnáziumot

Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok az Árpád Gimnáziumban. Jelenleg a bontás fázisa zajlik.

A beruházás során felújítják és bővítik az iskola épületét, az új tantermek, szaktantermek, szertárak és laborok mellett a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is lecserélik, valamint egy nagy előadót és egy aulát is kialakítanak. A korszerűsítés része továbbá az alapközművek teljes cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, illetve a nyílászárócsere és a külső hőszigetelés.


Jelenleg a bontás fázisa zajlik

– Az Árpád Gimnázium immár 70 éve kiemelt szerepet tölt be a városban, illetve megyei szinten, ugyanis megyénk második legjobb középiskolájaként tartják számon – hangsúlyozta korábban a fejlesztés kapcsán Schmidt Csaba polgármester. – Ahhoz azonban, hogy ezt a pozíciót megtarthassuk, elengedhetetlen egyrészt magának az épületnek a korszerűsítése, másrészt az oktatási struktúra olyan fejlesztése, ami képes a lehető legnagyobb mértékben kiszolgálni a környék munkaerőpiacának igényeit, és az ebben rejlő lehetőségeket kiaknázni a tanulók számára.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztést követően, jövő szeptemberben, már ismét a szokásos helyen, de megújult környezetben tanulhatnak a gimnazisták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.