EUR: 346,41 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Extra

Börtönbe kerülhet drogbotránya miatt Curtis

Curtis drogbotránya miatt most már nemcsak a munkája, hanem a szabadsága is veszélybe került. A rapper ellen bejelentést tettek ismeretlen tettes elleni kábítószer-birtoklás gyanúja miatt. A jogi szakértő szerint ha a gyanú megalapozottá válik, Curtis akár börtönbe is kerülhet. 

(Instagram)

Miután Majka befejezte a közös munkát, és beszámolt Curtis drogproblémáiról, a rapper ellen most bejelentést tettek. A Blikk korábban kiderítette: Széki Attila ellen csak akkor indulhat hivatalos eljárás, ha valaki feljelentést tesz ellene, hiszen a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve a Fővárosi Főügyészség sajtóhírek és internetes posztok alapján nem intézkedhet.


A fent említett napilaphoz most eljutott egy levél, amelyben Tényi István – akinek neve sorozatos feljelentéseiről ismerősen csenghet – bejelentést tett a szegedi ügyészségen ismeretlen tettes ellen kábítószer-birtoklás gyanúja miatt. Az indoklás szerint Majka nyilvános beszélt arról, hogy egykori társa rendszeresen drogot fogyaszt, amit Curtis be is ismert. A a hatályos magyar jogszabályok értelmében nemcsak előállítani és terjeszteni tilos kábítószert, hanem birtokolni is.

A Lokál megkereste dr. Kamarás Péter jogi szakértőt, aki azt mondta: ha bizonyítást nyer a birtoklás, a büntetés mennyiségtől függően pénzbüntetéstől szabadságvesztésig terjedhet. – A beismerés alkalmas arra, hogy a rendőrség bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomozást kezdeményezzen, azonban a birtoklást bizonyítani kell. Gondolok itt házkutatásra, tettenérésre. Ha ez megvan, a birtokolt szer mennyiségétől függően pénzbüntetéstől egészen súlyos szabadságvesztésig terjedhet a büntetés – mondta Kamarás Péter.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek