EUR: 323,36 Ft
CHF: 287,32 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Veszprém

Börtönszínházi előadás az Agórában

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben lévő fogvatartottakból álló amatőr Bakony Színjátszó Csoport lépett színpadra pénteken az Agórában.

A változó tagokból álló színtársulat korábban többször lépett már fel külső helyszínen, mindannyiszor jótékonysági céllal.


Az előadás bevételét jótékony célra ajánlották fel (fotó: Kovács Bálint)

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Országos Börtönszínházi Találkozót, melynek regionális fordulóját megnyerte a veszprémi csoport, így részt vehetnek az augusztus 17-én Budapesten, a József Attila Színházban megrendezendő országos döntőn.

Országos versenyen szerepelnek (fotó: Kovács Bálint)

Veszprémben a nagyközönség egyetlen előadáson, július 27-én, pénteken tekinthette meg Nóti Károly: A cég arája (1928) című egyfelvonásos bohózatát az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban. A helyszínen kihelyezett gyűjtőládákba adományokat fogadott a büntetés-végrehajtási intézet, melynek teljes összegét a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának „Emberkék” Alapítványa javára ajánlották fel.

A társulat többször is fellépett már külső helyszínen (fotó: Kovács Bálint)

A színműben Weiszné, a közismert házasságközvetítő cég vezetője büszke arra, hogy irodája rendkívül sikeres és soha nem vall kudarcot – ha a felső tízezer tagjai közül bárkinek párkeresési problémája van, tudják, őt kell keresni. Amikor azonban három üzletember is kapcsolatba kerül vele, minden a feje tetejére áll.

A darab érdekessége, hogy a történetet napjainkra aktualizálva, a fogvatartottak által készített modern díszletek közé állította színpadra az intézet egyik dolgozója, Deribó János Csaba, aki szabadidejében maga is egy amatőr színtársulatot vezet.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.