EUR: 332,70 Ft
CHF: 303,84 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb VIII.kerület

Bővüljenek a játszóterek!

Pályázat útján igyekszik forrást találni Józsefváros önkormányzata a kerületi játszóterek átalakításához. A TÉR_KÖZ 2018 „B” programjának – közösségi célú városrehabilitációs programok – keretében olyan többfunkciós közösségi tereket alakítanának ki öt kerületi helyszínen, ahol valamennyi korosztály a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.

A józsefvárosi pályázat – Józsefvárosi Közösségi Egészségmegőrző Program (JóKözEg Program) – pozitív elbírálása esetén kerületi játszóterek funkcióbővítése valósulna meg. Kültéri fitnesz- és sporteszközöket telepítenének öt helyszínen: a Teleki téri, a Golgota téri, a Losonci téri, a II. János Pál pápa téri játszótéren és a FiDo ifjúsági parkban. Az eszközök elsősorban a kevésbé aktív életmódot folytató felnőtt és idősebb korosztály átmozgatására szolgálhatnak. A program egyik célja az egészségmegőrzés, aktív életvitelre ösztönzés, másrészt annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy a családok több minőségi időt tölthessenek el együtt a szabadban, több közös élménnyel gazdagodhassanak. Közösségformáló programok keretében pedig a kerületben aktív és JóSport kitüntetéssel elismert sportegyesületek közreműködésével lehetőség nyílna a fitneszeszközök megfelelő, biztonságos használatának megtanulására bemutató órákon keresztül.


A Józsefvárosi Közösségi Egészségmegőrző Program összköltségvetése 61 millió forint. Nyertes pályázat esetén a kerület maximum 40 millió forint támogatásban részesülhet a pályázati cél megvalósítására, 21 millió forint önkormányzati önerő biztosítása mellett.

(fotók: jozsefvaros.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.