EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Veszprém

Bringával is megközelíthető lesz a vasútállomás

Megkezdődik a vasútállomás és belváros közötti kerékpárút építése – jelentette be Brányi Mária alpolgármester. Veszprém önkormányzata egy pályázat keretében nyert támogatást a közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztésekre, amelynek egyik állomása a Jutasi úti kerékpáros közlekedési útvonal kialakítása.

Brányi Mária a helyszínen tájékoztatta a sajtót (fotó: Domján Attila)

A munkaterületet augusztus 2-án adták át a kivitelezőnek, a munka néhány napon belül meg is kezdődött, a megvalósítást száznyolcvan nap alatt kell befejeznie a cégnek. A fejlesztésnek köszönhetően a Bagolyvári utca és Munkácsy úti körforgalom között elválasztott gyalog- és kerékpárút jön létre, míg a Munkácsy úti körforgalom és a vasútállomás között kétoldali, egyirányú kerékpársávot alakítanak ki.


A vasútállomás és a belváros között tehát akadálymentes és biztonságos úton közlekedhetnek majd azok, akik a biciklit választják a tömegközlekedési eszközök helyett. A munkálatok alatt útlezárásokra nem kell számítani, kisebb korlátozásokra igen.

A Bagolyvári utcából indul majd az új kerékpárút (fotó: Domján Attila)rékpár

Veszprémben nemcsak ezen a területen valósul meg kerékpáros-fejlesztés idén: déli irányba egészen Szabadságpusztáig hosszabbítják meg a Füredi úti kerékpárutat. Az előzetes tervek szerint az itt megépülő kerékpáros-nyomvonal jelentős része vegyes használatú útként, 3 méter szélességgel, kétoldali 1,25-1,25 méter széles padkával, nyílt árkos vízelvezetéssel jön létre. Egy kisebb szakaszon – ahol nem kell biztosítani a mezőgazdasági célú közlekedést – önálló kerékpárút épül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.