EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Bringával is megközelíthető lesz a vasútállomás

Megkezdődik a vasútállomás és belváros közötti kerékpárút építése – jelentette be Brányi Mária alpolgármester. Veszprém önkormányzata egy pályázat keretében nyert támogatást a közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztésekre, amelynek egyik állomása a Jutasi úti kerékpáros közlekedési útvonal kialakítása.

Brányi Mária a helyszínen tájékoztatta a sajtót (fotó: Domján Attila)

A munkaterületet augusztus 2-án adták át a kivitelezőnek, a munka néhány napon belül meg is kezdődött, a megvalósítást száznyolcvan nap alatt kell befejeznie a cégnek. A fejlesztésnek köszönhetően a Bagolyvári utca és Munkácsy úti körforgalom között elválasztott gyalog- és kerékpárút jön létre, míg a Munkácsy úti körforgalom és a vasútállomás között kétoldali, egyirányú kerékpársávot alakítanak ki.


A vasútállomás és a belváros között tehát akadálymentes és biztonságos úton közlekedhetnek majd azok, akik a biciklit választják a tömegközlekedési eszközök helyett. A munkálatok alatt útlezárásokra nem kell számítani, kisebb korlátozásokra igen.

A Bagolyvári utcából indul majd az új kerékpárút (fotó: Domján Attila)rékpár

Veszprémben nemcsak ezen a területen valósul meg kerékpáros-fejlesztés idén: déli irányba egészen Szabadságpusztáig hosszabbítják meg a Füredi úti kerékpárutat. Az előzetes tervek szerint az itt megépülő kerékpáros-nyomvonal jelentős része vegyes használatú útként, 3 méter szélességgel, kétoldali 1,25-1,25 méter széles padkával, nyílt árkos vízelvezetéssel jön létre. Egy kisebb szakaszon – ahol nem kell biztosítani a mezőgazdasági célú közlekedést – önálló kerékpárút épül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.