EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szolnok

Bronzérmes a magyar ejtőernyős-válogatott

Bronzérmet szerzett a magyar válogatott a Szolnokon megrendezett 42. Nemzetközi Katonai Ejtőernyős Világbajnokságon, a győztes Szlovénia és a második Kína mögött. 

A magyarokat a szakértők előzetesen is az élmezőnybe várták, így nem ért senkit meglepetésként a dobogós helyezés. Pláne annak fényében, hogy két évvel ezelőtt a magyar fiúk nyakába akasztották az aranyérmet. A mostani válogatott kapitánya Bánszki Tamás százados, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis ejtőernyős kiszolgáló csoportjának parancsnoka volt, a csapat többi tagját pedig az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis adta: Hirschler Gábor zászlós, Varga Tamás zászlós, Gál Szabolcs törzsőrmester, Horváth Ferenc őrvezető, illetve Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós.


A dobogó harmadik fokán a magyar csapat

A csapattagok külön is jól szerepeltek, hiszen a célba ugrásban Asztalos István 4. lett, míg a juniorok között Horváth Ferenc a 13. helyen zárt. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy 37 ország összesen 372 versenyzője vett részt, a katonák pedig több mint ötezer ugrást hajtottak végre augusztus 9–20. között.

Ahogy a záróünnepségen Szabó István honvédelmi ügyekért felelős államtitkár a városi televíziónak fogalmazott: – Ez egyfajta impulzust ad a jövőre nézve is. A Zrínyi 2026-os honvédelmi és haderőfejlesztési programunknak egyik kiemelt területe a légierő, és ennek természetesen szerves része a katonai ejtőernyőzés. Azt gondolom, hogy egy ilyen világverseny feltétlenül egyfajta lökőerőt ad, hogy ennek a fegyvernemnek a fejlesztése biztosított legyen a Magyar Honvédségben – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.