2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szolnok

Bronzérmes a magyar ejtőernyős-válogatott

Bronzérmet szerzett a magyar válogatott a Szolnokon megrendezett 42. Nemzetközi Katonai Ejtőernyős Világbajnokságon, a győztes Szlovénia és a második Kína mögött. 

A magyarokat a szakértők előzetesen is az élmezőnybe várták, így nem ért senkit meglepetésként a dobogós helyezés. Pláne annak fényében, hogy két évvel ezelőtt a magyar fiúk nyakába akasztották az aranyérmet. A mostani válogatott kapitánya Bánszki Tamás százados, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis ejtőernyős kiszolgáló csoportjának parancsnoka volt, a csapat többi tagját pedig az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis adta: Hirschler Gábor zászlós, Varga Tamás zászlós, Gál Szabolcs törzsőrmester, Horváth Ferenc őrvezető, illetve Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós.


A dobogó harmadik fokán a magyar csapat

A csapattagok külön is jól szerepeltek, hiszen a célba ugrásban Asztalos István 4. lett, míg a juniorok között Horváth Ferenc a 13. helyen zárt. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy 37 ország összesen 372 versenyzője vett részt, a katonák pedig több mint ötezer ugrást hajtottak végre augusztus 9–20. között.

Ahogy a záróünnepségen Szabó István honvédelmi ügyekért felelős államtitkár a városi televíziónak fogalmazott: – Ez egyfajta impulzust ad a jövőre nézve is. A Zrínyi 2026-os honvédelmi és haderőfejlesztési programunknak egyik kiemelt területe a légierő, és ennek természetesen szerves része a katonai ejtőernyőzés. Azt gondolom, hogy egy ilyen világverseny feltétlenül egyfajta lökőerőt ad, hogy ennek a fegyvernemnek a fejlesztése biztosított legyen a Magyar Honvédségben – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.