2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Búcsúlevelet írt rabtársainak Rezesová

Levélben is elbúcsúzott rabtársaitól Eva Rezesová, aki ma szabadul a börtönből. Hat évet töltött a rácsok mögött, miután 2012-ben az M3-as autópályán balesetet okozott, amelyben négy ember vesztette életét. A szlovák milliomosnő három évvel a kiszabott büntetés lejárta előtt szabadul.

Az egész országot felháborította annak idején Eva Rezesová esete, aki 2012. augusztus 21-én ittasan, terepjárójával nagy sebességgel száguldva, előzés közben leszorított egy Fiat Puntót, amivel négy ember halálát okozta. Rezesová sértetlenül szállt ki az autójából. Most pedig, egy héttel a tragédia hatodik évfordulója után, várhatóan a délelőtti órákban már újra szabadon járhat-kelhet a szlovák milliomosnő.
– Rezesová azért kaphatott kedvezményt, mert a börtönben példásan viselkedett. Egyszer sem került konfliktusba rabtársaival, végig dolgozott, szakmát tanult, sőt a nevelőtisztje által adott jellemzés szerint támogatta, tanította és segítette rabtársait – tudtuk meg névtelenséget kérő informátorunktól, aki azt is elárulta, hogy a milliomosnő kezdeti nyelvi nehézségei megszűntek, és több rabtársával közeli, baráti kapcsolatba került.
A Blikk szerint Rezesová apró ajándékokkal búcsúzott rabtársaitól, sőt személyes tárgyait is szétosztotta közöttük. A Lokál azt is megtudta, hogy ezek főleg saját készítésű hímzései voltak, többektől pedig levélben búcsúzott. A gázoló gesztusa nem maradt viszonzatlan, őt is megajándékozta a többi elítélt.
– Főleg saját készítésű tárgyakról, terítőkről, festményekről és hasonlókról van szó, amelyeket a börtönben lévő szakkörökön készítenek a rabok – tette hozzá forrásunk. Habár a szigorú szabályok miatt kifejezett búcsúztatóünnepséget nem lehetett tartani a rácsok mögött, Rezesová ünnepélyes hangulatban, esetenként könnyek között búcsúzott el rabtársaitól.

A Puntóban ülőknek esélye sem volt…
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Mint ismert, Rezesová már korábban is elhagyhatta a börtönt, tavaly a karácsonyt és az újévet is családja körében tölthette Budapesten, mivel jó magaviselete miatt eltávozást kapott.

Kapcsolódó Cikkek