2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb

Búcsút vettek Szepesi Györgytől

A Farkasréti temetőben elbúcsúztatták Szepesi Györgyöt, a  96 éves korában elhunyt legendás sportriportert. Szepesi György 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

A gyászolók között családtagjai mellett egykori kollégái, barátai, tisztelői, valamint a sportolók képviseletében elsősorban volt labdarúgók rótták le tiszteletüket Szepesi György előtt.
A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök hangsúlyozta, hogy mindig kitüntető volt számára Szepesi György társaságában lenni, akinek szakmai életútja igen sokrétű volt, intelligenciája és felkészültsége pedig irigylésre méltó.
– Hangja, egyéni stílusa elvarázsolta hallgatóit. Munkabírása, alázata példaként emelte őt a fiatal pályatársak elé. A legendás sportriportert csak fizikailag vesztettük el, de lelkünkben élni fog – mondta Berzi, hozzátéve, az évszázad mérkőzésének teljes felvételét 1993-ban, a 40 éves évfordulóra kapta meg az MLSZ, ami Szepesi rádiós közvetítésével került televíziós adásba, s így vált kerek egésszé.
Novotny Zoltán, Szepesi rádiós tanítványa és kollégája az elhunyt mottóját idézte.
– Ha bármit teszünk, tegyük szenvedéllyel, vagy sehogy – mondta mindig. Saját példamondatának családja mellett a sportot és rádiót illetően is mindig megfelelt. Többek lettünk általa – mondta a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke. Novotny megemlékezésében felidézte Szepesi emlékezetes olimpiai közvetítésének szállóigévé vált mondatait, illetve a labdarúgás történetének azon góljait, amelyeket Szepesi „tolmácsolt” a magyar nézők és hallgatók felé.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.