EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb

Búcsút vettek Szepesi Györgytől

A Farkasréti temetőben elbúcsúztatták Szepesi Györgyöt, a  96 éves korában elhunyt legendás sportriportert. Szepesi György 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

A gyászolók között családtagjai mellett egykori kollégái, barátai, tisztelői, valamint a sportolók képviseletében elsősorban volt labdarúgók rótták le tiszteletüket Szepesi György előtt.
A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök hangsúlyozta, hogy mindig kitüntető volt számára Szepesi György társaságában lenni, akinek szakmai életútja igen sokrétű volt, intelligenciája és felkészültsége pedig irigylésre méltó.
– Hangja, egyéni stílusa elvarázsolta hallgatóit. Munkabírása, alázata példaként emelte őt a fiatal pályatársak elé. A legendás sportriportert csak fizikailag vesztettük el, de lelkünkben élni fog – mondta Berzi, hozzátéve, az évszázad mérkőzésének teljes felvételét 1993-ban, a 40 éves évfordulóra kapta meg az MLSZ, ami Szepesi rádiós közvetítésével került televíziós adásba, s így vált kerek egésszé.
Novotny Zoltán, Szepesi rádiós tanítványa és kollégája az elhunyt mottóját idézte.
– Ha bármit teszünk, tegyük szenvedéllyel, vagy sehogy – mondta mindig. Saját példamondatának családja mellett a sportot és rádiót illetően is mindig megfelelt. Többek lettünk általa – mondta a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke. Novotny megemlékezésében felidézte Szepesi emlékezetes olimpiai közvetítésének szállóigévé vált mondatait, illetve a labdarúgás történetének azon góljait, amelyeket Szepesi „tolmácsolt” a magyar nézők és hallgatók felé.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.