2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb

Búcsút vettek Szepesi Györgytől

A Farkasréti temetőben elbúcsúztatták Szepesi Györgyöt, a  96 éves korában elhunyt legendás sportriportert. Szepesi György 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

A gyászolók között családtagjai mellett egykori kollégái, barátai, tisztelői, valamint a sportolók képviseletében elsősorban volt labdarúgók rótták le tiszteletüket Szepesi György előtt.
A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök hangsúlyozta, hogy mindig kitüntető volt számára Szepesi György társaságában lenni, akinek szakmai életútja igen sokrétű volt, intelligenciája és felkészültsége pedig irigylésre méltó.
– Hangja, egyéni stílusa elvarázsolta hallgatóit. Munkabírása, alázata példaként emelte őt a fiatal pályatársak elé. A legendás sportriportert csak fizikailag vesztettük el, de lelkünkben élni fog – mondta Berzi, hozzátéve, az évszázad mérkőzésének teljes felvételét 1993-ban, a 40 éves évfordulóra kapta meg az MLSZ, ami Szepesi rádiós közvetítésével került televíziós adásba, s így vált kerek egésszé.
Novotny Zoltán, Szepesi rádiós tanítványa és kollégája az elhunyt mottóját idézte.
– Ha bármit teszünk, tegyük szenvedéllyel, vagy sehogy – mondta mindig. Saját példamondatának családja mellett a sportot és rádiót illetően is mindig megfelelt. Többek lettünk általa – mondta a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke. Novotny megemlékezésében felidézte Szepesi emlékezetes olimpiai közvetítésének szállóigévé vált mondatait, illetve a labdarúgás történetének azon góljait, amelyeket Szepesi „tolmácsolt” a magyar nézők és hallgatók felé.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.