2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Érd

Buli lesz az Alsó utcában

Nem szűkölködnek programokban az érdiek augusztus utolsó harmadában. Mint korábban beharangoztuk, egész napos rendezvény lesz a Szent-István napi ünnepség 20-án, ezt követi 23-án a szépkorúak lecsófőző versenye – ám lesz még egy rendezvény, amiről eddig nem szóltunk: 25-én tartják az Alsó utcaiak bálját.

– Bál volt ez jó másfél évtizede, amikor először rendezték meg, de mostanra már buli lett – foglalta össze a rendezvény lényegét lapunknak korábban Antunovits Antal önkormányzati képviselő, ötletgazda és főszervező. És hogy mitől lesz buli ez az immár városi rendezvénnyé vált program? Attól, hogy sokkal több, mint csupán tánc az utcán. Ehhez az önkormányzat mellett támogatást nyújt a helyi horvát és német közösség is. Nemzetiségi művészeti csoportok gyermek és felnőtt táncosai, énekesei lépnek színpadra, a kisebbeket pedig ugrálóvár és arcfestés várja.


A felvétel a tavalyi rendezvényen készült – fotó: Boros Sándor

Nem lesz hiány vendéglátásban sem. Mint általában ilyen rendezvényeken, ezúttal is halászlével „szerepel” azt Érd és Környéke Horgászegyesület, emellett pedig birkapörkölt és egyéb bográcsos finomságok várják a résztvevőket. Ha nem is meghatározott, tervezett programpontként, de mindig nélkülözhetetlen elem ezeken az Alsó utcai rendezvényeken a baráti asztaltársaságok kötetlen, jó hangulatú beszélgetése, ami igazi városi rendezvénnyé emeli a „bulit”.

Kezdés délután négy órakor, utolsó programpont pedig, mint rendesen, tánc kifulladásig a Tranzit zenekar zenéjére.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek