2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb IV.kerület

Bulizzunk együtt a szülinapon!

Szabadtéri színház, koncertek, sport- és gyerekprogramok, evés, ivás. Buli négy napon át a Szent István téren? Igen, hiszen ismét itt van kerületünk születésnapja, amit augusztus 30. és szeptember 2. között hatalmas bulival ünnepelhetünk meg.

A városnapokon az egész család jól szórakozhat (A kép a tavalyi rendezvényen készült, Fotó:Sáfár Tibor)

 

Az eddigi évek hagyományait őrizve szabadtéri színházzal indul a négynapos program. Augusztus 30-án 19.30-tól a Hair című musicalt tekinthetik meg az érdeklődők, másnap fellép Péter Srámek, az estet pedig Charlie koncertje zárja. Szeptember 1-jén 11 órakor a nemzetiségi önkormányzatok bemutatójával kezdődik a nap, majd sorrendben Szalóki Ági, Subb Bass Monster, L.L. Junior, este pedig Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus ad fergeteges koncertet.  A Városnapokon a kisgyermekes családok sem fognak unatkozni. A Skac Placcon iskolaváró kézműves-foglalkozás, baba-mama kuckó és játszóház várja a kicsiket és szüleiket.


Curtis is fellép a Városnapokon

A sportolni vágyók sem csalódnak majd, hiszen szombaton és vasárnap sport- és ügyességi feladatok várnak mindenkit a tízpróbán keresztül az asztaliteniszig, a csocsóig, a teqballig vagy épp a fekvőtámaszversenyig. Szombaton 17 óra 10 perctől pedig a közkedvelt Face Team akrobatikus kosárlabdashow-ját is láthatják a térre látogatók. Idén is lesz lehetőség véradásra az Ifjúsági Házban, de lesz ingyenes látásvizsgálat és bőrgyógyászati szűrés is.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.