2018. szeptember 22., szombat
Móric

Belföld

Cimbora! Ezt a műsort nem nézni, csinálni kell!

Gyermekműsor a strandon? A Cimbora Együttes a balatoni pancsolókat hívta ki a partra, hogy együtt ünnepeljék a csapat tizedik születésnapját. A jubileumi év augusztusban, a Zempléni Fesztiválon folytatódik.

– Amikor az ötlet felmerült, én sem hittem, hogy ez működhet – árulta el Korhecz Imola, a Cimbora Együttes alapítója, színész, előadóművész, akit színpadi irodalmi műsorai mellett a Cimbora című televíziós műsorból ismerhet a nagyközönség. – A zenekar tizedik évfordulóján a Balaton mellett szerveztünk strandkoncerteket a Klassz a pARTon fesztivál gyerekprogramjai keretében, amikor a vízből próbáltuk kiszólítani a fürdőzőket. Az ötletnek nagy sikere van, a legkülönbözőbb korúak csatlakoznak hozzánk minden alkalommal.


Gyenesdiáson is a vízből sikerült kicsábítani a hallgatóságot

A Cimbora Együttes zenei stílusának érdekessége, hogy a választott verseket nemcsak a népi muzsika felől közelítették meg, hanem a könnyűzene, elsősorban a jazz felől is. Emellett egyre inkább törekedtek arra, hogy a színházon és a klubokon kívül szabadtéren, szokatlan helyeken szintén megjelenjenek.

– A jelszó  mindvégig az interaktivitás volt – mondta az alapító. – Együtt énekelünk, táncolunk, mesélünk, koncertjeink tehát úgynevezett összművészeti produkciók, ahol több művészeti ág találkozik: zene, költészet, tánc, muzsika és képzőművészet. 


Tovább ünnepelnek

A zenekar ma hat tagot számlál, Imolán kívül kívül Juhász Csaba – gitár, Kovács Mihály – basszusgitár, Podhorányi Zsolt – billentyű, Schneider Szilveszter – ütőhangszerek és Veér Bertalan – hegedű játszanak az együttesben. Alapításuk tizedik évfordulóját a MOMKultban ünnepelték egy nagykoncerttel, majd turné következett, többek között a július végi balatoni koncertekkel. A jubileumi év a Zempléni Fesztiválon folytatódik: augusztus 18-án Tolcsván 17 órakor, 19-én Sárospatakon 17 órakor találkozhat a közönség a Cimbora Együttessel.

Kapcsolódó Cikkek