2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Cimbora! Ezt a műsort nem nézni, csinálni kell!

Gyermekműsor a strandon? A Cimbora Együttes a balatoni pancsolókat hívta ki a partra, hogy együtt ünnepeljék a csapat tizedik születésnapját. A jubileumi év augusztusban, a Zempléni Fesztiválon folytatódik.

– Amikor az ötlet felmerült, én sem hittem, hogy ez működhet – árulta el Korhecz Imola, a Cimbora Együttes alapítója, színész, előadóművész, akit színpadi irodalmi műsorai mellett a Cimbora című televíziós műsorból ismerhet a nagyközönség. – A zenekar tizedik évfordulóján a Balaton mellett szerveztünk strandkoncerteket a Klassz a pARTon fesztivál gyerekprogramjai keretében, amikor a vízből próbáltuk kiszólítani a fürdőzőket. Az ötletnek nagy sikere van, a legkülönbözőbb korúak csatlakoznak hozzánk minden alkalommal.


Gyenesdiáson is a vízből sikerült kicsábítani a hallgatóságot

A Cimbora Együttes zenei stílusának érdekessége, hogy a választott verseket nemcsak a népi muzsika felől közelítették meg, hanem a könnyűzene, elsősorban a jazz felől is. Emellett egyre inkább törekedtek arra, hogy a színházon és a klubokon kívül szabadtéren, szokatlan helyeken szintén megjelenjenek.

– A jelszó  mindvégig az interaktivitás volt – mondta az alapító. – Együtt énekelünk, táncolunk, mesélünk, koncertjeink tehát úgynevezett összművészeti produkciók, ahol több művészeti ág találkozik: zene, költészet, tánc, muzsika és képzőművészet. 


Tovább ünnepelnek

A zenekar ma hat tagot számlál, Imolán kívül kívül Juhász Csaba – gitár, Kovács Mihály – basszusgitár, Podhorányi Zsolt – billentyű, Schneider Szilveszter – ütőhangszerek és Veér Bertalan – hegedű játszanak az együttesben. Alapításuk tizedik évfordulóját a MOMKultban ünnepelték egy nagykoncerttel, majd turné következett, többek között a július végi balatoni koncertekkel. A jubileumi év a Zempléni Fesztiválon folytatódik: augusztus 18-án Tolcsván 17 órakor, 19-én Sárospatakon 17 órakor találkozhat a közönség a Cimbora Együttessel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.