EUR: 326,90 Ft
CHF: 300,95 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb XIV.kerület

Cirkuszosok jótékonykodtak cirkuszosoknak

Nem mindennapi előadásra került sor a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a társulat az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetével együttműködve jótékonysági előadást szervezett az idős artistaművészek megsegítésére.

Az Atlantic Flight-Nagy Cirkuszi Utazás című vízi cirkuszi előadás teljes bevételét – ami megközelítőleg 3-4 millió forint – a nagy múltú, idős artistaművészeink támogatására fordítják.

Laura és a papagája előadták az ember és állat harmóniájának élő példáját (Fotó: Mészáros Diána)

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára elmondta, hogy a különleges estén mindenki, akit a nézők a manézsban láttak, aki a fénypultban vagy a zongora mögött ült, ingyen dolgozott. A Fővárosi Nagycirkusz dolgozói a jótékonysági előadás alatt végzett munkájukat azért ajánlották fel, hogy az idős artistaművészek – akik hosszú évtizedeken át öregbítették a magyar cirkuszművészet hírnevét külföldön és itthon – élete egy picit könnyebb legyen. Fekete Péter hangsúlyozta, hogy kulturális államtitkárként példaértékűnek tartja, hogy a szakmai közösség odafigyeljen idős társaira. Ennek az odafigyelésnek és különleges tiszteletnek jeleként a Kulturális Államtitkárság félmillió forinttal támogatta a rendezvényt, hogy az abból befolyt összeget karácsony környékén átvehessék az idős artisták.

A világhírű Axt Elizabeth műsorában is gyönyörködhettek a résztvevők (Fotó: Mészáros Diána)

Eötvös Tibor, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke hozzátette, a jótékonysági előadással egy harmincéves hagyomány folytatódott, melyet még a „nagy öregjeik” kezdtek el.  A jótékonysági műsorban zsonglőrmutatványok, kardilluzionisták, légtornászok, erőemelő és gyorsöltöző művészek szerepeltek, valamint a fellépők olyan számokat adtak elő, mint a kínai rúd, trapéz és gumiasztal, handstand vagy a kötél.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.