EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nagykanizsa

Csak a vizes karnagy a jó!

Nagykanizsa művészeti csoportjai a város, sőt, Dél-Zala határain túl is közkedveltek, a muzsikusokkal, táncosokkal számos fesztiválon, nagyrendezvényen találkozni. Az elmúlt hetekben például a fúvósok Balatonmáriafürdőt, az eraklinosok Hévízt hódították meg.

A szenvedélyes tangó, az elegáns keringő, a vidám csacsacsa és a fergeteges rock and roll hangjai és léptei uralták a zalai fürdővárost két napon át. Hévíz számos pontján muzsikusok idézték meg az élő zenés kávéházi korszakot, a nagykanizsai Eraklin Táncklub Egyesület párjai pedig helyszínről helyszínre haladva hozták lázba a közönséget.


Ahol a zene és a tánc találkozott, ott pillanatok alatt hatalmas tömeg verbuválódott, s nemritkán felcsattant a vastaps. A táncosok, ha kellett, andalítóan suhantak, máshol pedig „feltörték” a flasztert.

–  Nem elsősorban a versenytáncot mutatjuk be – mondta el Lekszikov Csaba, az Eraklin elnöke, az estek egyik fellépője –, hanem a könnyedebb műfajok táncait, amelyekhez akár a vendégek, érdeklődök is csatlakozhatnak. Lazább hangulatot szeretnénk hozni a kellemes hévízi miliőbe, megidézve azt a korszakot, amikor az emberek még beültek egy kávéházba, presszóba meginni egy pohár bort, majd később táncra perdültek az élő zenére.


Balatonmáriafürdőre a görög életérzést vitték el a kanizsai fúvósok (Fotó: Nagykanizsai Fúvószenekar)

Muzsikaszóban nem volt hiány Balatonmáriafürdőn sem, ahol immár 35. alkalommal rendeztek nemzetközi fúvóstalálkozót. A részt vevő zenekarok a település több pontján is rázendítettek, sőt: fújták a Balaton vizében állva is. A Nagykanizsai Fúvószenekar ezúttal görög hangulatot csempészett a show-ba, a Tatár Csaba vezette vidám csapat tagjai egy szál lepedőbe burkolózva masíroztak utcákon, tereken, s persze úgy játszottak a magyar tengerben is.

– A zenekar készült Görögországba, ám nem jött össze az út, de az érzést pótoltuk: a nyári táborunk is görög tematikájú volt, és gondoltuk, hogy ide, Máriára is el kell hoznunk az igazi hellén életérzést – fogalmazott Tatár Csaba, az együttes karnagya.

Balatonmáriafürdőn ezúttal nyolc banda randevúzott, a vízi zenét pedig ezernél is többen hallgatták a parton vagy éppen a zenekarok körül lubickolva. S ha mindez nem lett volna elég, a karnagyok rendre megtorpedózták, elsüllyesztették egymást, amiben Tatár Csaba élen járt. Persze, vezénylés közben őt is többször víz alá nyomták kollégái, így például a főszervező Hajas Béla, így aztán mindenki úszott: a Balatonban és a boldogságban is…

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.