2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Sopron

Családi túranap

Ingyenes családi túranapot tartanak augusztus 26-án, amelyre nemcsak a családokat, hanem mindenkit szeretettel invitálnak a szervezők. A résztvevők két táv közül választhatnak a saját szintjük szerint. A rövidebb táv 5 kilométer hosszú (Sörházdombi kilátó, Deákkút, Boszorkány tanösvény, Károly-kilátó, Dalos-kő), amit kezdők és gyerekek is könnyen teljesíthetnek.
A 12 kilométeres útvonal (Sörházdombi kilátó, Deákkút, Vas-hegyi páholy, Gloriette kilátó, Hősi temető, Sopronbánfalvi kolostor, Kárpáti malom, Szalamandra-tó, Hétbükkfa, Boszorkány tanösvény, Károly-kilátó, Dalos-kő) azoknak ajánlott, akik több látnivalóra vágynak és nem ijednek meg egy hosszabb túrázástól sem. Útközben megtekinthetik a Kárpáti malmot és több kilátót.
Nevezési díj nincs, a túra ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A cél pedig nem más, mint a túrázás megszerettetése minden korosztállyal, főleg a családokkal és gyerekekkel, valamint a teljesítménytúrázás alapjainak megismertetése.

Családi túranap
Augusztus 26., vasárnap. Rajt: 8–10 óra, zárás: 15 óra
Szervezők:
Shotokan Tigrisek Sportegyesület
Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízipolgárőrség
Soproni Rendészeti Sportegyesület
3 a Károly/Panorámaraton szervezői
Főtámogató: Tesco Magyarország Zrt.

A családi túra több kilátót is érint
Fotó: sopronmedia.hu


Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.