2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Cseh befektetési szolgáltató lépett be a magyar tőzsdére

A prágai központú Patria Finance befektetési szolgáltatóval bővült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciója hétfőn.

A BÉT közleménye szerint a cseh tőkepiac vezető értékpapír-kereskedője augusztus 21-én nyújtotta be kereskedési jog iránti kérelmet, amelyet augusztus 24-én pozitívan bírált el a BÉT.


A magyar tőzsde iránt egyre jobban érdeklődnek a külföldi befektetési szolgáltatók, amelyek plusz likviditást tudnak adni a magyar piacnak – tették hozzá.

A közlemény idézi a BÉT elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a cseh szolgáltató megjelenése visszaigazolja, hogy a magyar részvénypiac kiváló befektetési lehetőségeket kínál. Végh Richárd hozzátette, hogy a BÉT azonnali piaci forgalma 2018 első felében 9,6 százalékkal nőtt éves alapon.

Tomás Jaros, a Patria Finance vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy tőzsdei tagként hatékonyabb szolgáltatást kínálhatnak ügyfeleiknek a magyar piacon. Hozzáfűzte, hogy üzletfejlesztési stratégiájuk része a közép-kelet-európai régióban történő terjeszkedés.

Az 1,5 milliárd euró vagyont kezelő Patria Finance több mint 26 ezer ügyfelének világszerte több mint 30 tőzsdéhez biztosít hozzáférést. A cég befektetési tanácsadást és portfóliókezelési szolgáltatásokat is végez, emellett elemzéseket is készít.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.