EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Cseh befektetési szolgáltató lépett be a magyar tőzsdére

A prágai központú Patria Finance befektetési szolgáltatóval bővült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciója hétfőn.

A BÉT közleménye szerint a cseh tőkepiac vezető értékpapír-kereskedője augusztus 21-én nyújtotta be kereskedési jog iránti kérelmet, amelyet augusztus 24-én pozitívan bírált el a BÉT.


A magyar tőzsde iránt egyre jobban érdeklődnek a külföldi befektetési szolgáltatók, amelyek plusz likviditást tudnak adni a magyar piacnak – tették hozzá.

A közlemény idézi a BÉT elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a cseh szolgáltató megjelenése visszaigazolja, hogy a magyar részvénypiac kiváló befektetési lehetőségeket kínál. Végh Richárd hozzátette, hogy a BÉT azonnali piaci forgalma 2018 első felében 9,6 százalékkal nőtt éves alapon.

Tomás Jaros, a Patria Finance vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy tőzsdei tagként hatékonyabb szolgáltatást kínálhatnak ügyfeleiknek a magyar piacon. Hozzáfűzte, hogy üzletfejlesztési stratégiájuk része a közép-kelet-európai régióban történő terjeszkedés.

Az 1,5 milliárd euró vagyont kezelő Patria Finance több mint 26 ezer ügyfelének világszerte több mint 30 tőzsdéhez biztosít hozzáférést. A cég befektetési tanácsadást és portfóliókezelési szolgáltatásokat is végez, emellett elemzéseket is készít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.