EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Nagykanizsa

Csempészcigi a kocsiban

Kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével találtak több mint kétezer doboz csempészcigarettát a pénzügyőrök az M70-es autóúton egy kisbuszban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága a távirati irodával.

Joó Hilda sajtófőreferens tájékoztatása szerint a NAV zalai pénzügyőrei az M70-es autóúton ellenőriztek egy bolgár rendszámú Volkswagen kisbuszt, amikor a kábítószer- és cigarettakereső kutya a jármű utasterében jelzést adott, ezért a kisbuszt további vizsgálatra Rédicsre kísérték. A pénzügyőrök a jármű utólagosan kialakított rejtekhelyein, az utastér kárpitjai alatt több mint 47 ezer szál különféle márkájú adózatlan cigarettát találtak. A sofőr a moldáv zárjegyes jövedéki termékek eredetét nem tudta igazolni.


A pénzügyőrök a 2365 doboz cigarettát lefoglalták, és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek. A román állampolgárságú sofőrre váró jövedéki bírság összege mintegy 10 millió forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.