EUR: 322,73 Ft
CHF: 286,21 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Belföld

Csendháborítás miatt tettek panaszt a szirénázó mentősökre

Döbbenetes panaszlevelet kapott az Országos Mentőszolgálat, akik “vették a lapot” és egy vicces videóban, Kormos Anett humorista tolmácsolásában mutattak fricskát a bejelentőnek.

– Életveszélyes állapotban talált férfi ellátását végezték a budai mentők, ami sikerre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget – kezdődik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) péntek délután közzétett Facebook posztja. Eddig nem is lenne semmi érdekes az esetben, maga az OMSZ is megjegyzi, hogy “ilyen esetek naponta fordulnak elő.”


– Ám a bajtársak példa értékű szakmaisággal végzett munkájára ezúttal egy panasz hívta fel a figyelmet – folytatódik a bejegyzés. A levelet Kormos Anett tolmácsolja, akinek testvére maga is a szolgálatnál gyakorolja a mentő hivatást.

A videóban aztán Kormos Anett felolvassa a levelet, melynek tartalmán annyira ledöbbentünk, hogy mindenféle kommentár nélkül, szó szerint közöljük.


“Tisztelt Mentőszolgálat!

L. Mártonné 72 éves nyugalmazott könyvtáros vagyok. Elhihetik láttam már ezt azt, de valami mellett nem lehet elmenni.

Május 21-én hajnali 1 óra 14-kor vijjogva befordult egy mentő társasházunk udvarára nem törődve az itt lakókkal, pedig nekünk tulajdonképpen semmi közünk ehhez az egészhez. Feltrappoltak a lépcsőházba, mondanom sem kell, mindenhol felkapcsolták a villanyt, miközben az udvaron hagyott autójuk is magában villogott.

Senkinek nem volt esélye az alvásra. Nem sokkal később, négy perc múlva, megérkezett – természetesen szintén égtelen vijjogással – egy kisebb kocsi is. Azt már meg sem kérdem, hogy honnan van erre pénz. Azt viszont igen, hogy miért kell közel 50 percen át ilyen nagy robajjal fel, le járkálni, csapkodni az ajtókat és villogtatni a mentőautót.

Nem lehetett életveszély, ha három hét alatt kikúrálták belőle és aztán hazaengedték a kórházból.

Úgy tudtam, hogy az Önök dolga a segítségnyújtás nem mások háborgatása. Csalódtam a mentőkben és elvárom, hogy vizsgálják ki az ügyet! Vonják felelősségre a csendháborítókat és tanítsák meg nekik olyan csendben végezni a munkájukat, ahogy ezt egy kórházban is teszik!

Üdvözlettel,

L. Mártonné”

Tényleg nem is fűznénk semmi mást a fentiekre, csupán annyit, amit az OMSZ tett: “A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk, bajtársainknak gratulálunk.”

PANASZLEVÉL HÍVTA FEL A FIGYELMET BAJTÁRSAINK KIVÁLÓ SZAKMAISÁGÁRAÉletveszélyes állapotban talált férfi ellátását végezték a budai mentők, ami sikerre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Ilyen esetek naponta fordulnak elő az Országos Mentőszolgálat egységeinél, ám a bajtársak példa értékű szakmaisággal végzett munkájára ezúttal egy panasz hívta fel a figyelmet. A levelet ki más, mint Kormos Anett humorista-írónő tolmácsolja, akinek testvére maga is a szolgálatnál gyakorolja a mentő hivatást.A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk, bajtársainknak gratulálunk.#omsz70 #mentők

Gepostet von Országos Mentőszolgálat am Freitag, 3. August 2018

Kapcsolódó Cikkek

 • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

 • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.

 • Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.