2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XXI.kerület

Csepelen táboroztak a nagyszalontaiak

Nagyszalontai fiatalok táboroztak Csepelen. A 11 iskolásból és két kísérőből álló csapat együtt strandolt, hajókázott a Dunán, valamint végignézte Buda és Pest legszebb látnivalóit.

Csepel testvérvárosának vendégei az ifjúsági táborban kaptak szállást, innen indultak el a Gellért-hegyre, amelynek falában megtekintették a pálos rend szentélyét, a Szent Gellért-sziklatemplomot, majd a gyönyörűen felújított csúszdaparkot is kipróbálták. A Csepeli Helytörténeti Gyűjteményben megismerkedtek Csepel emlékeivel, helyi érdekességeivel, valamint a Parlamentbe és a Hősök terére is ellátogattak. Nem maradt ki a balatoni pancsolás sem a rekkenő hőségben. Balatonfüred és a Tihanyi Apátság megtekintése után Sajkodon strandoltak a kerület vendégei. A Budai Várnegyed szépségét egy esti sétahajózás koronázott meg a Dunán.


Táborzárásként az Arany János Általános Iskolában a nyári napközis tábor résztvevői gálaműsorral kedveskedtek a nagyszalontaiaknak, többek között népdalokat énekeltek, moldvai táncot jártak, és közös szalonnasütéssel búcsúztak a vendégektől.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.